Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Repressió
Condemna d'any i mig de presó per desordres el dia de la detenció de Puigdemont

La condemna d'any i mig de presó a dos veïns de l'Hospitalet és en relació a la participació a la manifestació del 25 de març del 2018 davant de la Delegació del govern espanyol a Barcelona contra la detenció del president Carles Puigdemont a Alemanya. D’altra banda, avui els Mossos d’Esquadra han detingut diversos membres de col·lectius independentistes com Arran i el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC).

31/07/2019 Drets i Llibertats

La Laia Roca i el Lluís Mollon, dos manifestants a qui la fiscalia demanava penes de 6 anys de presó per la seva suposada participació en els aldarulls de la manifestació del 25 de març del 2018 a Barcelona contra la detenció del president Carles Puigdemont a Alemanya finalment han estat condemnats a un any i mig, així que no hauran d'entrar a la presó. Fa uns mesos (segons va informar llibertat.cat)  la petició fiscal era de 8 anys de presó.

Fa un any el grup de suport a aquest dos veïns de l'Hospitalet, la Laia i el Lluís, va encetar una campanya de suport per demanar seva l'absolució, sota el lema "Ni #8 anysxmanifestar-se, Ni un sol dia. Absolució Laia i Lluís!". Els dos veïns van prestar declaració el mes d'abril del 2018 a la comissaria dels Mossos d'Esquadra de la ciutat, després que la Guàrdia Urbana de Barcelona (sent alcadessa Ada Colau) els hagués identificat un cop acabada la manifestació del 25 de març davant la delegació del Govern espanyol de la capital catalana.

Se'ls imputaven delictes de desordre i atemptat contra l'autoritat. Tot i així, l'advocada dels veïns va explicar un cop van sortir de la comissaria, que durant la declaració no se'ls hi va ensenyar cap prova. En aquella citació, els dos veïns van tenir el suport de mig centenar de persones, inclosos càrrecs locals de formacions independentistes els van acompanyar. En el decurs de la concentració, es va llegir un manifest en el qual els participants van denunciar la voluntat de l'Estat Espanyol de "criminalitzar i reprimir l'independentisme".

D’altra banda, avui els Mossos d’Esquadra han detingut diversos membres de col·lectius independentistes com Arran i el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC).  Diversos col·lectius s'han concentrat a les 13.00 hores davant de la comissaria de les Corts tot i que poc després han estat desallotjats per la Brigada Móbil.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2020 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid