Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Cultura popular
El conseller de cultura Lluís Puig, envia un missatge de felicitacions per l’Identi'CAT 2019

En un vídeo on el conseller legítim felicita Aire Nou de Bao per la tasca que du a terme des de més de 20 anys a Catalunya Nord

 

29/05/2019
Avui ha començat IDENTI'CAT 2019, la Trobada de la Catalanitat a Catalunya Nord, 5 dies d'actes a favor de la llengua i de la cultura catalanes. 

Una gran festa proposada i organitzada des del 2002 per Aire Nou de Bao. Una gran festa per a reivindicar la llengua i recuperar el nom de les coses, amb concerts, cercaviles, balls tradicionals, teatre, correfocs, balls de bestiari, balls de gegants, castells, ...

La festa ha començat amb un concert La Coral SOLSTICI presenta l'Opera RAP i POP. Una contalla de Jordi Pere Cerdà, adaptada i musicada per Francesc Bitlloch, amb la complicitat tècnica i instrumental d'Adrià Bonjoch i David Codina i amb totes les veus dels solistes i del cor SOLSTICI.

El mot del president d’Aire Nou de Bao

24 anys d’existència de l’Associació Aire Nou de Bao.

22 anys d’existència dels Castellers i Grallers del Riberal.

21 anys d’existència dels Sorollosos del Riberal.

20 anys d’existència dels Diables i Bruixes del Riberal.

10 anys d’existència dels Falcons del Riberal !

En fa una colla d’anys de presència de la nostra Associació en el món cultural català a Catalunya Nord! Hi cal afegir el nostre Bestiari (Hamlet i Berrugues). Tants anys a presentar a tot arreu, part de la nostra cultura i oferir a la gent, en català si us plau, el que encara no toquem com teatre, concerts, gegants i altres animacions de carrer.

Enguany celebrem dos aniversaris : Diables i Falcons. Activitats que han vist aparèixer recentment altres grups com els Nyerros del Conflent i els Falcons de la Salanca.

També fa 18 anys que organitzem el Festival Identi’CAT, cultura i reivindicació, que arreplega cada any grups de música d’arreu, companyies de teatre del Nord i del Sud, Gegants, Pastorets..... Bao i Pesillà de la Ribera beneficien del nostre entusiasme i de la nostra tossuderia amb la defensa i la promoció de la nostra llengua i de la nostra cultura.

No hi ha cap raó que aquesta llengua, parlada per aproximadament 10 milions de persones, desapareixi aquí.

Oh, ja ho sabem, sem pocs ! Pocs per cert, però eixurits ! I això fa la diferència. És el problema de sempre, nosaltres sabem perquè fem això, quan els que són en contra, no saben perquè són en contra. O bé tenen una argumentació que te demanes on l’han trapada i que fa por !

Doncs per la divuitena edició d’Identi’CAT, encara un programa de gran qualitat que podreu veure sus d’aquest llibret. Aprofiti aquest espai per regraciar les empreses i les associacions que ens ajuden amb la llur participació. Fa plaer de veure que encara tenim empresaris que accepten de pagar per la llengua i la cultura.

Gràcies també als ajuntaments de Bao i Pesillà de la Ribera, al Consell Departemental, al Consell Regional, a la Federació de Diables de Catalunya i a la Federació del Bestiari Festiu de Catalunya. Veniu nombrosos en aquest Festival, sereu els benvinguts i podreu gaudir de tots els espectacles gratuïtament.

Visca Identi'CAT i Visca els Països Catalans !

Bernat CASALSValora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2020 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid