Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Guanyem Girona denuncia l’exclusió de la número 6 de la llista per no disposar de la nacionalitat espanyola

Adama Boiro, veïna de Santa Eugènia, fa més de 20 que viu a Girona, i el 2018 la Generalitat li va concedir la medalla al treball President Mcià per la seva tasca de mediació intercomunitària en l’àmbit gironí

30/04/2019 Política

Guanyem Girona ha denunciat públicament que la Junta Electoral ha exclòs la persona que havia d’ocupar el número 6 a la llista de la candidatura pel fet de no disposar de la nacionalitat espanyola. Es tracta d’Adama Boiro, de 39 anys i veïna de Santa Eugènia. Nascuda al Senegal, Boiro fa XX anys que està estalberta a Catalunya, i el 2018 la Generalitat li va concedir la medalla al treball President Macià per la seva tasca de mediació intercomunitària en l’àmbit gironí.

La candidatura ha reivindicat el dret de vot a tota la ciutadania de Girona, i ha denunciat el fet que prop de 16.000 persones, una part significativa de la població gironina, estigui exclosa del procés electoral del 26 de maig. D’aquest manera, Guanyem Girona denuncia la legislació d'estrangeria que limita els drets de ciutadania i se suma a la campanya “Vot x tothom” que estan realitzant Girona Acull, l'Espai Antiracista i la Coordinadora d’ONGs Solidàries pel dret a vot de tots els veïns i les veïnes.

D’altra banda, entre les mesures que proposarà Guanyem Girona en l’àmbit de drets i acollida hi ha l’elaboració de programes municipals d’acollida i inclusió social de les persones nouvingudes dotats dels recursos necessaris, la creació d’una oficina d’atenció i acollida a la persona immigrant, o mesures jurídiques per aturar els discursos i ideologies discriminatòries, entre d’altres. Al programa electoral, la candidatura també es compromet a implicar l’Ajuntament de Girona en la lluita pel reconeixement legal dels drets polítics de tots els veïns i veïnes de Girona.

Iruna Rigau s’incorpora a l’equip de la majoria

Fruit de d’aquesta decisió de la Junta Electoral, Guanyem Girona ha fet canvis en l’ordre de la llista electoral, i ha inclòs Iruna Rigau dins l’equip inicial de 14 persones la candidatura ha batejat com “l’equip de la majoria”. Rigau, de 28 anys, és l’actual cap de colla de Marrecs de Salt, i treballa com a professora de secundària.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2020 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid