Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
#JUDICIFARSA
Universitats per la República interromp el Word Law Congress per denunciar la “falsa justícia” espanyola

Diversos estudiants de dret han desplegat cartells a la cerimònia d’obertura del Congrés de l’Associació Mundial de Juristes (WJA) per denunciar la “injustícia” espanyola, un dia abans que el Rei rebi un premi per la Pau i la Llibertat.

19/02/2019 Política

Els universitaris han assistit al World Law Congress per tal de denunciar la “injustícia” espanyola i han interromput la intervenció de Juan José González, President del Tribunal Constitucional, i Dolores Delgado, ministra de Justícia. S’han desplegat cartells que mostren diferents casos judicials, com el cas dels joves d’Altsasu o de la Manada, i posteriorment han desplegat una pancarta amb el lema “llibertat presos polítics” i han repartit octavetes. En acabar l’acció, la Policia Nacional ha retingut els estudiants a l’entrada, però després els han deixat marxar.

La portaveu d’Universitats per la República, Núria Marín, ha denunciat que “és una vergonya que es doni premis a un Estat que manté persones a la presó per les seves idees mentre allibera aquells que cometen una violació sexual”. L’altra portaveu de la plataforma, Núria Nieto, ha sentenciat que “cal mobilitzar-se per acusar l’Estat” i per això considera que el 21 de febrer “hem de buidar les aules i omplir els carrers”.

El Congrés se celebra a Madrid sota el lema “Constitució, democràcia i llibertat” i compta amb la presència de 2.000 juristes de 67 nacionalitats diferents. Entre d’altres qüestions, en aquest congrés demà s’atorgarà el Premi Mundial de la Pau i la Llibertat al Rei Felip VI com a reconeixement pel seu “indestructible compromís amb l’Estat de Dret”.

 



Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid