Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La CUP-Crida per Girona denuncia nous casos d’expulsió de veïnes i veïns del Barri Vell

La formació afirma que el registre creat pel govern de la ciutat no funciona i demana que l’Ajuntament intercedeixi en aquests casos

08/01/2019 Política

La CUP-Crida per Girona s’ha assabentat d’un nou cas d’expulsió de llogaters i llogateres de tot un edifici del carrer Mercaders, en ple Barri Vell. Recentment, un únic propietari s’ha dedicat a comprar tots els pisos de l’edifici per així poder-ne fer fora els actuals veïns.

Aquesta és una estratègia habitual que ja s’ha utilitzat en altres ocasions i que fa temps que la plataforma Més Barri menys pisos turístics ha denunciat en diverses ocasions, que acostuma a venir seguida de la reforma de l’edifici i la reconversió en pisos turístics. Per a la formació aquest nou cas d’expulsió de veïnes del Barri Vell demostra que el registre de llogaters arrelats a Girona que va crear l’Ajuntament fa pràcticament un any no està funcionant. En aquest sentit la CUP-Crida per Girona denuncia que aquest registre ni tan sols apareix publicitat a la pàgina web de l’Oficina Municipal d’Habitatge.

D’altra banda, la formació exigeix més recursos i més proactivitat per part del govern gironí a l’hora d’evitar el procés de gentrificació que està patint el centre de la ciutat. La CUP proposa desenvolupar una política d’habitatge que observi més detingudament aquestes pràctiques i augmentar els supòsits que obliguin a actuar l’Ajuntament quan es donin aquests abusos, actualment molt restringits i d’on en queden exclosos molts casos d’expulsions.

La portaveu de la formació, Laia Pèlach, ha anunciat que preguntaran sobre el cas del carrer Mercader al proper ple de gener: “demanarem explicacions a l’alcaldessa i exigirem que intercedeixin i ofereixin solucions a aquests llogaters i llogateres”. Pèlach també han volgut destacar que els llogaters expulsats, a més, ara hauran de fer front a la realitat d’una ciutat amb un mercat de lloguer inassequible per a molts d’ells, amb preus que han augmentat més d’un 20% en només tres
anys.

Valora
Rànquings
  1. Comença a bon ritme la recollida d’avals per formalitzar la candidatura Front Republicà
  2. Detingut a Madrid l'independentista gironí Jordi Alemany
  3. Nou intent de despenjar la pancarta "Stop repressió, Catalunya Lliure" a l’antic pont del camí de ferro de Ceret
  4. Es confirma que l'atac al cal Suís d'Esplugues va ser intencionat
  5. Incendi "premeditat" a Cal Suís d'Esplugues de Llobregat, un espai que dinamitza diversos projectes socials al poble
  6. L'independentisme es mobilitza per participar a la manifestació d'Altsasu
  7. Orange: “Aquí se habla español porque estamos en España”
  8. Si no voto Poble Lliure, com centenars de milers de catalans decebuts, a Espanya i a Europa, no tindrem a qui votar
  9. La repressió com a arma política
  10. La Forja amb el Front Republicà
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2019 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid