Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Universitats
Es presenta a la UB la ILP Universitats que té per objectiu la rebaixa dels preus públics universitaris

Es plantegen socialitzar aquesta problemàtica a través dels punts de recollida de signatures i diversos actes, perquè això els hi permetrà encetar un període de mobilitzacions en suport a la ILP

31/01/2019
La portaveu de la ILP, Aida Sanuy ha dit que, com ja porta temps assenyalant la comunitat universitària, l’any 2012 s’aplica un augment del 66% als preus públics universitaris. Aquesta mesura comporta que Catalunya paguem les taxes més elevades
de l’Estat Espanyol i de molts països Europeus, causant així que des de l’increment de les taxes, segons últimes dades de l’IDESCART, 10.000 estudiants no hi hagin pogut accedir.

L’any 2016 la comunitat universitària impulsa una moció parlamentària a favor de la rebaixa del 30%, la Generalitat en va fer cas omís i no l’ha arribat a aplicar mai. És en aquest context que aquesta vegada impulsem una Iniciativa Legislativa Popular per socialitzar aquesta problemàtica a través dels punts de recollida de signatures i diversos actes, perquè això permeti encetar un període de mobilitzacions en suport a la ILP i que els responsables sentin la pressió de fer efectiva la rebaixa. Aquesta proposició de llei, no comportarà que les universitats hagin d’assumir els costos que implica.

L’altre portaveu Oriol Sales, ha dit que: “Les persones i organitzacions que ja a dia d’avui constitueixen la comissió Promotora al Parlament que, per tant, estan i estem fent possible aquesta iniciativa són personalitats com el @JordiBorras, el @RamonFont, la @GemmaUbasart, en HiginiaRoig, l’AlbertBotran, el DavidCanyo o el @RicardGomà a més a més de les Vicerectores d’Estudiants de la URV, UAB, UB i UDG o estudiants a títol individual. “

“Pel que fa a les organitzacions, hi ha representants del SEPC_NACIONAL, de l’AEP, de les Assemblees de Facultat de les diverses universitats, ARRAN, JOvent Republicà, la USTEC, la Intersindical i la CGT.”

Valora
Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid