Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Premis
Maria Conca premiada amb el Miquelet d'Honor

Els Miquelet d’Honor s’atorguen, des de l’any 1988, per acord de la Junta Directiva de la Societat Coral el Micalet a aquelles persones i entitats que, per la seua trajectòria cívica o cultural en defensa de la nostra identitat nacional, en siguen mereixedores. Des de 2005, coincidint amb el centenari de la Societat Coral el Micalet, es donen de dues formes: a títol individual i a títol col·lectiu (entitats).

16/11/2017 Cultura

Enguany, la doctora Maria Conca en Filologia Catalana i professora honorària de la Universitat de València ha rebut el premi Miquelet d'Honor.

Conca, en els anys 70, va ser una de les impulsores del PSAN al País Valéncia, va treballar activament en el moviment de mestres i en l'organització de les Escoles d'Estiu.

Ha participat en la lluita de les associacions de veïns i del moviment feminista. Ha fet conferències arreu dels Països Catalans i, per la seua activitat política, va patir agressions, detenció i judici. Autora dels llibres Paremiologia(1987), Els refranys catalans(1988) i, en col·laboració, Escola i llengua al País Valencià(1976), Els primers reculls de proverbis catalans(1996), Text i gramàtica(1998) i La fraseologia. Principis, mètode i aplicacions(2014). Ha publicat treballs sobre l’estil literari d’EnricValor, Vicent Andrés Estellés, Carme Riera, Joan Fuster i Josep Pla.

Ha obtingut premis per la investigació filològica i la promoció de la llengua catalana. Ha format part de diversos equips de recerca i ha dirigit tesis doctorals. Així mateix, ha publicat treballs sobre la repressió franquista.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2019 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid