Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
moviment popular
SOM UNA REPÚBLICA

Milers de persones han celebrat la proclamació de la República arreu dels pobles, viles i ciutats de Catalunya

28/10/2017

El Parlament ha aprovat aquest divendres amb 70 vots a favor, 10 en contra i 2 en blanc la proposta de resolució que assumeix la declaració d'independència signada el 10 d'octubre pels diputats independentistes i que afirma que "la República Catalana es constitueix com a estat independent i sobirà".

El text de la declaració d'independència, que ha estat llegit per la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, s'ha aprovat en el marc del ple del Parlament d'aquest divendres, en el qual s'han de votat les propostes de resolució (PR) sobre com respondre a l'article 155 que avui mateix aprovarà el Senat. Els dos grups independentistes han defensat les seves propostes de resolució al ple davant les acusacions dels partits constitucionalistes i CSQP d'estar dividint els catalans i posar en risc les institucions catalanes.

Cs, PSC i PP han abandonat l'hemicicle amb crits de "Visca Catalunya" i algun de "Visca Espanya" quan s'havia de votar la proclamació de la República. Els populars, a més, com ja van fer els dies 6 i 7 de setembre, han posat sobre els seus escons banderes catalanes i espanyoles.

Milers de persones es concentren al passeig Picasso en una jornada històrica

Des de quarts d’onze del matí el passeig Picasso cantonada amb passeig Pujades ja acull milers de persones per seguir una jornada que es preveu històrica.

Una munió de persones es concentren des de mig matí a la zona que l’Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural han habilitat per fer seguiment del ple del Parlament que ha de culminar amb la proclamació de la independència. A estones se senten aplaudiments, dirigits especialment a alcaldes, regidors i càrrecs electes que van entrant al Parlament.

Persones vingudes d’arreu del territori no han volgut perdre’s una jornada històrica i s’han acostat fins als carrers que rodegen el Parlament, on hi ha una pantalla instal·lada per seguir el Ple. “Estem aquí per solidaritzar-nos amb la gent i també per donar suport a la independència”, explica la Montserrat, de Barcelona, que té sensacions positives respecte la jornada.

17.000 persones ho celebren a la plaça de Sant Jaume de Barcelona

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium Cultural van convocar la ciutadania davant del Palau de la Generalitat ahir a la tarda per celebrar la proclamació de la República.

Segons la Guàrdia Urbana, la plaça de Sant Jaume va arribar a aplegar més de 17.000 persones. De fet, l’accés era impracticable a causa del volum de gent, i només s’obria pas als alcaldes que hi arribaven amb la vara.

A la plaça, les entitats sobiranistes van instal·lar-hi un escenari on van actuar artistes com Bonobos, Gossos, Germà Negre i Doctor Prats, entre d’altres.

Es va demanar l’alliberament de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, amb clams com “Llibertat presos polítics” i “No hi som tots, falten els Jordis”. A més, es va fer un minut de silenci per “tots aquells que han lluitat per aquest moment però, pel motiu que sigui, no l’han pogut arribar a viure”, com per exemple la que va ser diputada de Junts pel Sí i presidenta d’Òmnium, Muriel Casals.

A Lleida, unes 2.000 persones van celebrar el naixement de la nova República. A Sabadell es va retirar la bandera espanyola de l'Ajuntament. A Terrassa més de dues mil. A Tarragona, més dee tres mil. A Reus, unes 1.500. A Girona s'ha celebrat el naixement del nou estat coincidint amb l'inici de les Festes de Narcís i s'han retirat les banderes espanyoles de l'Ajuntament i de la subdelegació del govern. També hi va haver festes populars multitudinàries a Manresa, Alcanar, Tortosa, Igualada, Vic, Mataró i a la majoria de capitals de comarca.

El pacte CiU-PSC a Girona es trenca

L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha anunciat el trencament de mutu acord del pacte de govern amb el PSC i ha anunciat que a partir d'ara CiU governarà en solitari.

Valora
Vídeos
Hola República (ANC)
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid