Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
alliberament Nacional
Municipis de Mallorca celebren el naixement de la República de Catalunya

L'Assemblea Sobiranista de Mallorca (ASM) ha felicitat tot el poble català per la seva lluita i determinació

28/10/2017 Política

Centenars de persones s'han concentrat aquest divendres, a partir de les 19.00 h, a la plaça de Cort de Palma, amb el lema ‘Benvinguda República catalana. Som-hi’ per celebrar la declaració de la República a Catalunya. Una hora més tard, a les 20.00 h, s’hi ha sumat més gent, ja que en aquesta hora hi havia convocada una altra concentració, amb el lema 'Per la democràcia i l'autogovern, no al 155', segons informa dBalears.

Les dues concentracions

La manifestació 'Per la democràcia i l'autogovern, no al 155' ha estat convocada per la Coordinadora d'Entitats Democràtiques contra «l'assalt a les institucions democràtiques catalanes i per denunciar la incapacitat de diàleg del Govern central». L’altra concentració, la de la 19 h, amb el lema ‘Benvinguda República catalana. Som-hi’ ha estat convocada per CDR-Palma (Comitè Defensa República de Palma). Durant les concentracions s'han corejat lemes com «fora la bandera espanyola», «Antoni Noguera, lleva la bandera» i s'han pogut llegir cartells com a «llibertat Jordis» o «155 il·legal».

Altres concentracions a l’illa

Els Comitès de Defensa de la República de Mallorca també ha convocat, a la mateixa hora, una concentració a Manacor (Sa Bassa), a Felanitx (a l’Ajuntament) amb el mateix lema: ‘Benvinguda República catalana. Som-hi’.

L'ASM dóna la benvinguda al nou estat 

L'Assemblea Sobiranista de Mallorca (ASM) ha felicitat tot el poble català per la seva lluita i determinació, i els seus representants per fer efectiva la Declaració d'Independència i dóna la benvinguda a la República Catalana. La impossibilitat d’avançar en cap acord en la via del diàleg amb els successius governs espanyols des que el Tribunal Constitucional espanyol va tombar l’Estatut de Catalunya, ha provocat que el Principat de Catalunya no tingués altra alternativa que la independència.

La permanència dins Espanya, amb tots els conseqüents moviments de centralització de poder econòmic, polític i financer a Madrid, posaven en perill real la supervivència de l’economia i la societat catalanes. Amb aquesta declaració s’inicia un procés a partir del qual, aquesta part del poble català podrà desplegar plenament el seu autogovern i treballar per la prosperitat i el benestar social de les seves generacions futures.

Des de l'ASM exigim a la comunitat internacional que compleixi amb la seva obligació de vetllar per la pau, la democràcia i el compliment dels Drets Humans. Aquesta obligació no és altra que la d'implicar-se:

1. En un procés de mediació entre els estats català i espanyol.
2. El reconeixement de la República Catalana com a estat.
3. La vigilància d'un procés constituent mitjançant el qual, en referèndum, el poble català ratificarà o anul·larà la Llei que permetrà desplegar la seva plena sobirania.

En darrera instància, des de l'Assemblea Sobiranista de Mallorca volem expressar el nostre desig de caminar cap a la independència de la nostra illa. El context social i econòmic que preveim a partir d'ara dins l'Estat espanyol ens deixa a la gent de les Illes en una situació molt desfavorable. No hi veim cap possibilitat per al nostre desenvolupament social i econòmic. L'única via per aconseguir-ho és esdevenir de manera democràtica i pacífica una república independent, federada amb la resta d'Illes Balears i Pitiüses, amb el Principat de Catalunya i el País Valencià.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid