Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
2007- Troben mort Lluís Maria Xirinacs

Troben mort Lluís Maria Xirinacs

11/08/2007 Tal dia com avui
2007- Mor Lluís Maria Xirinacs 2007- Mor Lluís Maria Xirinacs
El 6 d'agost, dia del seu 75è aniversari, Lluís Maria Xirinacs se n'anà cap al paratge de Can Pegot, al terme municipal d'Ogassa, sota la muntanya de Sant Amanç, el seu punt Omega.

L'11 d'agost de 2007 van trobar el seu cadàver en aquest bosc del Ripollès, on va voler passar els seus últims dies amb "la meva soledat i el meu silenci". Aquesta voluntat, la declarava un escrit que deixà al seu despatx, en el qual recordava també haver viscut 75 anys en uns Països Catalans ocupats i recriminava als líders polítics catalans llur "covardia" en matèria de nacionalisme. Encara que alguns mitjans van donar per fet que s'havia suïcidat,[18] l'autòpsia revelà que Xirinacs s'havia deixat morir per inanició, en un acte de sobirania pròpia.[19][20]

El dia 16 d'agost de 2007 es van celebrar els funerals en memòria seva a l'església de Santa Maria del Mar, a Barcelona, i en acabar fou homenatjat al fossar de les Moreres, el lloc on cinc anys abans havia fet el parlament que el va portar per darrer cop a la presó.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid