Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
llibres
Presenten a Vic el llibre ‘Sankt Pauli, un altre futbol és possible’
16/05/2017 Cultura
Sankt Pauli, un altre futbol és possible? Sankt Pauli, un altre futbol és possible?
La cooperativa de comunicació Dies d’agost, l’editorial Tigre de Paper i la llibreria Muntanya de Llibres organitzen divendres la presentació a Vic del llibre ‘Sankt Pauli, un altre futbol és possible’, amb la participació dels dos autors, Carles Viñas i Natxo Parra. La presentació serà aquest divendres, dia 19 de maig, a les 7 de la tarda a la Muntanya de Llibres.

‘Sankt Pauli, un altre futbol és possible’ (Tigre de Paper, 2017), tot i versar sobre aquest mític club de futbol alemanya, no és un llibre de futbol. És quelcom més que un recull d’anècdotes, dades, gols i jugadors d’un club concret.

A partir de la descripció de la trajectòria esportiva del Sankt Pauli s’hi fa un recorregut per la història d’Alemanya, des del seu procés d’unificació al segle XIX fins a l’actualitat. Victòries i derrotes es barregen amb episodis de lluites socials i reivindicacions obreres, de resistències al nazisme i manifestacions ecologistes i antinuclears. Ascensos i descensos, ocupacions d’habitatges, apoderament popular, creació de la Bundesliga, gentrificació, cultura de graderia, antiracisme, antifeixisme i antisexisme.

El Sankt Pauli és molt més que un simple equip de futbol. És una manera d’entendre l’esport i el seu arrelament al barri, a la comunitat, a l’entorn quotidià. És una metàfora social d’una ciutat, Hamburg, i d’un país. Però res és idíl·lic. Tampoc el Sankt Pauli, un club que transita pel futbol professional abordant les contradiccions pròpies del futbol modern actual on el negoci tot ho impregna.

El llibre descobreix, doncs, què hi ha darrere aquesta calavera amb què tothom identifica al FC St. Pauli, els pirates de la lliga.

Carles Viñas (Vila de Gràcia, 1972) és doctor en Història contemporània per la Universitat de Barcelona (UB) i membre del Grup de Recerca i anàlisi del món actual (GRANMA). Al llarg de la seva activitat investigadora ha analitzat l’extremisme polític i esportiu, els estils juvenils i el rerefons social de l’esport. Ha publicat diversos assajos com ‘Skinheads a Catalunya’ (Columna, 2004), ‘El mundo ultra. Los radicales del fútbol espanyol’ (Temas de Hoy, 2005) o ‘Tolerància zero. La violència a l’esport’ (Angle, 2006) entre d’altres. També és coautor de diverses obres col·lectives. Actualment compagina la docència universitària amb la col·laboració a diversos mitjans de comunicació i la publicació d’articles de divulgació històrica a diferents revistes especialitzades.

Natxo Parra (Barcelona 1981) és advocat laboralista i soci cooperativista del Col·lectiu Ronda. Llicenciat en Dret per la Universitat de Barcelona (UB) i en Ciències Polítiques i de l’Administració per la Universitat Pompeu Fabra (UPF). Ha compaginat l’exercici de l’advocacia amb l’estudi i la investigació dels moviments socials, el sindicalisme o l’islamisme gihadista. És coautor de “El concepto de radicalización” a ‘Islamismo yihadista: radicalitzación y contrarradicalización’ (Tirant lo Blanch, 2015) i “Los movimientos sociales” a ‘Introducción a la Ciencia Política’ (Universitas, 2014).
Valora
Rànquings
  1. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  2. Sant Jordi era guerrer...
  3. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  4. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  5. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  6. Alhora i la CUP
  7. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. Els candidats de la CUP a comarques gironines proposen una transformació ferroviària de la mobilitat a la demarcació de Girona
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid