Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Cultura
Un web per commemorar el 40è aniversari del Congrés de Cultura Catalana
31/12/2016 Cultura

Coincidint amb el 40è aniversari del Congrés de Cultura Catalana la Fundació que porta el seu nom ha posat en funcionament aquest web que explica com es gestar aquest moviment popular, les campanyes que desenvolupar, els participants i les activitats que es van fer arreu del territori.

El passat 8 de desembre de 2016 va fer quaranta anys des de la inauguració del Congrés de Cultura Catalana al Palau de Congressos de Barcelona. Ara, un web permet ubicar les vint-i-cinc poblacions on van tenir lloc els debats dels àmbits arreu dels Països Catalans. També conté les quaranta entrevistes fetes a personalitats que varen participar en el Congrés: Muriel Casals, Ramon Folch, Isabel-Clara Simó, Maria Antònia Oliver...

El projecte ha estat presentat com obert i participatiu, i s'anirà ampliant al llarg de l’any 2017 amb continguts nous i aportacions d'entitats, ajuntament i persones a títol individual. En aquest sentit, des de la Fundació es convida a tothom que vulgui a aportar documentació o fotografies del Congrés de Cultura Catalana.


El Congrés de Cultura Catalana (1975)

El 28 de gener de 1975 la Junta de Govern del Col·legi d’Advocats de Barcelona va aprovar per unanimitat l’organització d’un Congrés en defensa de la cultura catalana. Amb col·laboració de tothom es va dissenyar un congrés que impliqués la participació popular i la revisió i actualització dels elements de la cultura catalana de cara al futur. El Congrés fou tot un èxit: rebé l’adhesió d’unes quinze mil persones i de més de mil cinc-centes entitats, i s’hi inscrigueren 12.400 congressistes.

El Congrés es va estructurar en vint-i-tres àmbits integrats en cinc grans eixos de treball:

  • Defensa del patrimoni natural
  • Identificació del territori, Països Catalans
  • Ús oficial del català
  • Revitalització dels valors populars i del folklore
  • Impuls institucional

Amb l’elaboració i redacció de les resolucions dels diferents àmbits en què es dividia el Congrés, es va constituir un balanç de l’estat cultural dels Països Catalans del 1936 fins a la celebració del Congrés (1975-1977), amb l’aportació de projectes de futur a curt i mitjà termini.

 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid