Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Energia
Santa Coloma de Farners aprova la transició del municipi cap a les energies renovables

A partir del 2017 es preveu col·locar-ne de forma progressiva a la resta d'edificis municipals, entre altres mesures

20/07/2016 Territori

L'Ajuntament de Santa Coloma de Farners va aprovar ahir una moció proposada per NO A LA MAT SELVA, per a la transició del municipi cap a les energies renovables amb uns compromisos molt importants per part del consistori.

Amb aquesta moció, l'Ajunatment aposta per substituir paulatinament les energies basades en combustibles fòssils per energies renovables. Tots els grups municipals han aprovat per unanimitat, al Ple ordinari del mes de juliol, una proposta de l'equip de govern en aquest sentit. Aprovat l'acord, ara insten els ajuntaments de la comarca de La Selva i als de tot Catalunya, a seguir el seu exemple. L'objectiu és demostrar que una fórmula de proveïment d'energia alternativa a la MAT és possible, i per fer-ho, proposen actuacions concretes: aconseguir que, d'entrada un mínim anual de l'1% del consum d'energia de les instal·lacions municipals sigui d'autoconsum generat per energia solar, percentatge que s'aniria incrementant per anar substituint progressivament l'energia de combustible fòssil; i exigir a les empreses proveïdores que es contractin la garantia que l'energia que proporcionen és de proximitat i obtinguda al 100% a través d'energies renovables. L'alcalde, Joan Martí, afirma que "ens trobem en un moment crucial de definició de com serà el nou país, i una de les millors formes de revertir aquest model energètic caduc, centralista i especulatiu, del qual la MAT n'és el major exponent, és generar les condicions a nivell local per anar cap a una transició energètica renovable i respectuosa amb el territori i el medi ambient".

Actualment al municipi hi ha un centenar de plaques solars distribuïdes entre el pavelló poliesportiu La Nòria (64 des del 2009) i la llar d'infants Mainada (36 des del 2007). A partir del 2017 es preveu col·locar-ne de forma progressiva a la resta d'edificis municipals: Ajuntament, Biblioteca Joan Vinyoli, pavelló Els Saioners, centres educatius Sant Salvador d'Horta, Castell de Farners i llar d'infants Tabalet, i Cercle Jove / Cercle Cultural Colomenc.

Segons la proposta d'acord del govern de Santa Coloma, els informes encarregats pel Consell d'Iniciatives Locals per al Medi Ambient (CILMA) a diversos experts demostren la viabilitat i competitivitat econòmica de les energies renovables a la comarca de la Selva, i que són molt més rendibles i eficients que no pas la MAT. És per això que insten la resta de municipis de la comarca a adoptar acords similars, ajustats a les característiques de les seves instal·lacions municipals. Conviden també a tots els municipis de Catalunya a sumar-se a aquesta iniciativa.

Valora
Rànquings
  1. Els Mossos d'Esquadra detenen a Girona el veterà militant independentista Quim Tell durant una protesta davant de la seu de la Fundación Princesa de Girona
  2. La Fundación Princesa de Girona intenta enganyar a l'Unigirona
  3. Alternativa per Cervià i Raset guanya les eleccions per primera vegada
  4. Convoquen una concentració a Girona en contra dels premis de la Fundación Princesa de Girona
  5. 44è aniversari de la mort del lluitador independentista Fèlix Goñi 'Bruc'
  6. Homenatge Nacional a Carles Castellanos i Llorenç
  7. Poble Lliure: "A Catalunya cal articular un Front popular, republicà i antifeixista per la Independència"
  8. Micro-mecenatge per fer possible el documental: “Laietana, 43. El cau de la Bèstia”
  9. El missatge de la Flama del Canigó a càrrec del conseller de Cultura a l'exili, Lluís Puig i Gordi
  10. La gran posada al dia (“The Big Catch-Up”)
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid