Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Pintura
La desídia del govern de Mataró fa perdre la cessió de 20 quadres del pintor Viladomat

Segons la CUP, la decisió del Museu Nacional d’Art de Catalunya posa en evidència la desídia amb què ha actuat el govern municipal i, particularment, el regidor de Cultura de Mataró

20/06/2016 Cultura
La ciutat de Mataró s’ha deixat perdre la cessió d’una col·lecció de quadres del pintor mataroní Antoni Viladomat que actualment es troben emmagatzemades al Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC). El MNAC s’havia compromès a cedir les obres a la ciutat, però per la desídia del govern municipal els quadres poden anar a parar a Manresa.

Des de la CUP Mataró es valora molt negativament la gestió ineficient duta a terme des de Cultura en relació als tràmits per a la cessió en dipòsit de les vint obres de la sèrie de Sant Francesc del pintor Antoni Viladomat, que actualment es troben al Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC).

Considera molt greu que Mataró es deixi perdre un fons patrimonial de primer ordre que havia de servir, justament, per reforçar el pol de referencialitat cultural i patrimonial de la Capella dels Dolors.

No entenen ni comparteixen la manca de visió estratègica dels responsables de l’àrea de Cultura de l’Ajuntament de Mataró, que des del primer moment tot el que han fet ha estat posar pegues i allargar el tema. Si les obres van a parar a Manresa és per ignorància i per pura desídia dels responsables tècnics i polítics de l’Ajuntament de Mataró.

En aquest sentit, des de la CUP de Mataró, no dóna  per finalitzat el tema, exigirem un posicionament del govern municipal i, a més, ens adreçarem als responsables del MNAC i al Sr. Jusèp Boya, director general d’Arxius, Biblioteques, Museus i Patrimoni de la Generalitat de Catalunya, perquè reconsiderin l’oferta i cedeixin els quadres a la ciutat de Mataró. (veure la cronologia dels fets)

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid