Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La CUP porta als municipis del Gironès el debat sobre els serveis funeraris

La formació proposa que els ajuntaments de la comarca es coordinin per assolir uns serveis fúnebres “dignes i amb preus justos”

14/04/2016 Política
CUP-Crida per Girona CUP-Crida per Girona
La CUP vol estendre el debat sobre la prestació dels serveis funeraris a tots els municipis del Gironès. Per això, la formació ha enllestit una proposta de moció que es presentarà properament a tots els ajuntaments on la CUP té representació, i que també es farà arribar a la resta de consistoris perquè la puguin debatre i posicionar-se.

En la moció es demana que els ajuntaments es posicionin a favor de la prestació pública dels serveis funeraris, i que es dugui a terme de forma mancomunada amb altres municipis de la comarca. Un altre punt d’acord és demanar als ajuntaments de Girona i Salt que impulsin un espai de treball entre els municipis interessats, per valorar quins serveis s’han de prestar de forma conjunta i a través de quina fórmula de gestió.

La CUP també demana que els ajuntaments facilitin informació actualitzada i entenedora sobre els drets i deures dels usuaris en matèria de serveis funeraris, així com de les empreses i dels catàlegs de serveis i preus de cada municipi. Finalment, proposa que els consistoris trametin escrits a Mémora reclamant-li el compliment escrupolós de la normativa i que permeti el lliure accés als tanatoris de Girona i Salt a altres operadors amb el cobrament corresponent pel servei.

La campanya per presentar aquesta moció a tots els municipis del Gironès arriba setmanes després que la CUP-Crida per Girona presentés més de dues mil signatures a l’Ajuntament de Girona “per uns serveis funeraris dignes i amb preus justos”. Prèviament, el Ple municipal de Girona va rebutjar una moció de la mateixa CUP demanant de replantejar l’actual model de prestació del servei, per tal de fer-lo “realment accessible al conjunt de gironines i gironins”. La CUP confia que la recollida de signatures i la pressió que puguin fer els diferents municipis de la comarca serveixi per reobrir el debat i aconseguir canvis.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2020 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid