Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Repressió
L’Assemblea de Joves Independentistes de Cerdanyola denuncia el cas “Som 27 i més”

El cerdanyolenc Jordi Gassiot i el regidor de Santa Coloma Oriol Corral explicaran a la ciutadania la persecució judicial de la UAB al moviment estudiantil

20/04/2016 Drets i Llibertats

El proper dijous 28 d’abril tindrà lloc al Casal Popular i Cultural Buirac (c/Torrent 48) una xerrada per part de dos dels 27 imputats per l’ocupació del Rectorat de la Universitat Autònoma de Barcelona durant les mobilitzacions contra el Pla Bolonya al maig de 2013. El regidor de Som Gramenet Oriol Corral i el sindicalista i treballador de la UAB Jordi Gassiot seran els encarregats d’explicar els fets que se’ls imputen. A banda d’ells dos, també estan imputats pel mateix cas l’actual alcalde d’Argentona Eudald Calvo i el professor i secretari general de la CGT-Catalunya Ermengol Gassiot.

L’objectiu de la tancada al rectorat pel qual estan imputades aquestes 27 persones era assegurar l’execució d’unes mesures aprovades en el Claustre, màxim òrgan de representació de la comunitat universitària, entre les quals hi havia la retirada de les mesures que afectessin les condicions laborals de les treballadores de la UAB o que la universitat desobeís la pujada de taxes del 66%. El cas està envoltat de polèmica degut a les denúncies del llavors equip negociador dels estudiants a la manca de diàleg de l’equip de govern de la UAB, i en concret a Sílvia Carrasco, Vicerectora d’Estudiants i Cooperació quan van succeir els fets. A més, la UAB va contractar per aquest cas el reconegut advocat Cristòbal Martell, qui també treballa per Leo Messi, Jordi Pujol i Josep Lluís Núñez.

No és el primer cop que la campanya de solidaritat “Som 27 i més” organitza una xerrada per denunciar el cas. El passat 19 de novembre va tenir lloc a la UAB un acte que va comptar amb la presència destacada d’Anna Gabriel, Xavier Domènech, Carles Escolà o Eudald Calvo, entre d’altres. Llavors ja es va demanar l’absolució dels imputats i es va criticar l’actitud de l’equip de govern de la universitat.

L’Assemblea de Joves Independentistes de Cerdanyola convoca també a la concentració en suport a Oriol Corral el proper dilluns 25 a les 10 del matí davant dels jutjats de Cerdanyola del Vallès.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid