Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Privatitzacions
La CUP reclama al govern municipal que aturi la privatització de la recollida de residus a Sant Cebrià
05/03/2016 Política

Residus del Maresme (RESMAR), participada al 49% pel Consell Comarcal del Maresme i al 51% per CESPA, serà l’encarregada de la recollida de residus a Sant Cebrià si l’ajuntament no s’hi nega i a nou municipis més del Maresme a partir del mes d’abril per delegació de competències d’aquest servei al Consell Comarcal.

Davant la creació d’aquesta empresa d’economia mixta, la CUP de Sant Cebrià ha deixat clar que aposta per la gestió directa del servei o per mancomunar-ho de forma real amb altres municipis. "Una situació que ara per ara no es podrà complir perquè l’empresa mixta té com a soci majoritari CESPA, filial de Ferrovial, una multinacional que a més es troba immersa en processos judicials per finançament il·legal de CDC en les famoses comissions del 3%.", ha puntualitzat la formació.

La CUP ha subratllat que privatitzacions encobertes com aquestes són molt regressives pels interessos generals de la ciutadania com també pels treballadors i treballadores dels ajuntament afectats i recorda que a Sant Cebrià l’externalització del servei de l’aigua municipal a SOREA ha implicat un augment desorbitat de les tarifes. La privatització de la recollida de residus és doblement greu en tractar-se d’una empresa vinculada a un dels casos més greus de corrupció política al nostre país. Curiosament, el promotor de RESMAR és Alfons Molons, exregidor de CiU a Arenys de Munt i conseller de Serveis al Consell Comarcal a l’anterior mandat.

La CUP, que sempre ha defensat que serveis bàsics per a la ciutadania estiguin gestionats íntegrament des del sector públic atenent que és l’única manera de garantir un servei amb criteris socials i no especulatius, reclamarà al govern municipal que aturi aquesta nova externalització. La formació vol que el consistori es replantegi les delegacions que té transferides actualment al Consell Comarcal i faci un estudi integral del servei de recollida de residus per explorar la possibilitat d’assumir-ne la gestió. Una gestió que ja va assumir en el seu dia Arenys de Munt millorant el servei i reduint un 30% el cost de la gestió de la deixalleria en relació amb SIMMAR, l’empresa mixta amb control d’AGBAR que ho portava abans i que va fer fallida per mala gestió.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid