Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Ple de Pobresa
La CUP-CC titlla el Ple de Pobresa com "un acte d'impotència i coresponsabilitat"

La diputada de la formació, Gabriela Serra,  ha constatat que  el compromís del debat celebrat ara fa dos anys sobre la pobresa, no s'ha assolit ni de bon tros.

10/03/2016 Política

Avui i demà, 9 i 10 de març, se celebra el Ple de Pobresa al Parlament de Catalunya. Per la CUP-CC, aquest ple enlloc de suposar una oportunitat per a fer front a les desigualtats, "és un acte d'impotència que constata que la pobresa existeix -l'estructural i la sobrevinguda pel que anomenen crisi-, i que bona part dels que ara es comprometen a mitigar-la, en són, directament, coresponsables"

D'altra banda, aquest no és el primer ple monogràfic sobre pobresa que celebra el Parlament autonòmic, i segons la formació, "crida l'atenció la manca d'acompliment de les mesures del darrer Ple de Pobresa de fa dos anys, del qual el govern n'ha fet una valoració molt positiva, contràriament a la que han fet les entitats del Consell Assessor de Polítiques Socials i Familiars (CAPSIF).

El Consell ha recalcat que moltes de les mesures proposades a partir del ple ja existien, i d'altres es descriuen, segons la CUP-CC, "amb gran ambigüitat, sense quantificar-ne els costos ni concretar el finançament per assegurar la seva eficàcia".

En aquest sentit, la CUP-CC no creu que "sigui possible fer front a la pobresa, a la precarietat, al drama de les migracions, a les exclusions, i a l'immoral acumulació de rendes i patrimoni per part de pocs; sense impugnar el règim en la seva totalitat, sense una crítica radical i profunda al sistema capitalista i sense entendre que sense la superació de l'actual marc estatal, res del que es pregona en forma de propostes de resolució, es pot implementar amb garanties".

La diputada de la formació, Gabriela Serra, ha constatat que el compromís del debat celebrat ara fa dos anys sobre la pobresa, no s'ha assolit ni de bon tros.

També ha manifestat en el seu discurs al Parlament (vídeo),  que "nosaltres volem anar a l’origen de les raons de la pobresa, i per això apostem per una alternativa al sistema capitalista. Nosaltres volem anar l’origen de les raons de la pobresa, i per això discutim la pertinença a la UE i a l’euro. Nosaltres volem anar al origen de les raons de la pobresa, i per això som feministes. Allò que sovint es critica i ridiculitza del nostre ideari, és allò que permet, justament, eradicar la pobresa. Avui aquest Ple, corre el risc de dir que vol combatre la pobresa, i no actuar en conseqüència. Que no hi càpiga cap dubte : La CUP-Crida Constituent treballarem de forma conseqüent per poder arribar a dir, algun dia, que ja no cal cap altre Ple sobre pobresa".

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid