Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Joves per la Ruptura
Neix la coordinadora d’Assemblees de joves per la Unitat Popular

Assemblees i col·lectius locals de joves independentistes i d’esquerres creen un nou espai de coordinació, de suport mutu, formació i debat.

28/01/2016 Política

Assemblees de joves per la Unitat Popular és el nou espai de coordinació que assemblees i col·lectius de joves independentistes i d’esquerres dels Països Catalans han creat amb l’objectiu de millorar i reforçar la seva tasca.

"Després de comprovar que compartim ideologia i visions polítiques i estratègiques, el passat 28 de desembre de 2015, a la vila insubmisa i republicana de Celrà (Gironès), vàrem celebrar el Congrés Fundacional d’aquest nou espai.Són varis els motius d’aquest pas endavant, i l’objectiu és doble: reforçar els diferents projectes locals existents i aportar el nostre granet de sorra en la lluita per la República Catalana independent", ha exposat la nova organització en un comunicat recull en tres punts els seus objectius: Reforçar la tasca de les assemblees de joves; Contribuir en la lluita del poble català per al seu alliberament nacional i social i Som les Assemblees de Joves per la Unitat Popular.

Amb la constitució d'Assemblees de Joves per la Unitat Popular, assenyala segons el comunicat que es dóna per finalitzada  a campanya “Des de tots els racons, el jovent en lluita!”, que ha estat promoguda per diverses assemblees de joves amb l'objectiu de dotar-se d'aquesta nova organització.

Declaració de principis

En la seva declaració de principis exposen que "Les assemblees que formem part d’aquest nou espai de coordinació juvenil trobem el nostre referent en la constant lluita que el poble català ha mantingut per la seva pròpia supervivència i contra els explotadors i ocupants. Amb les assemblees de joves amb la nostra feina local, ens inserim dins d’aquest fil històric amb la voluntat d’anar-nos adaptant als nous temps, de prendre partit pel projecte d’alliberament nacional i social del nostre poble i d’integra nostre país. Per això, ens dotem de les eines que ens aporta el marxisme per tal d'anilitzar els diferents contextos de la nostra realitat i actuar-hi conseqüentment".

Resolució política

També han presentat una Resolució política on fan una anàlisi del moment polític que es viu al Principat i la resta dels Països Catalans, tot indicat que  "Els Països Catalans ens trobem en un moment històric en el què s’estan produint
canvis de gran profunditat a nivell social i polític. Per una banda, la crisi que suposa l’actual etapa del capitalisme ha ofegat el poble treballador i ha desemmascarat el caràcter antisocial d’aquest sistema. Els atacs als drets socials, laborals, al medi ambient i a les dones, han generat, però, una resposta social en augment. Per altra banda, existeix una oportunitat històrica d’alliberament territori sota opressió de l’Estat espanyol; de la Comunitat Autònoma de Catalunya.

A les Illes Balears i Pitiüses i al País Valencià les esquerres han arrabassat el poder institucional al Partit Popular. A la Franja de Ponent, les agressions a la unitat de la llengua han fet palesa la voluntat de l’Estat espanyol d’esborrar tot rastre dels vincles existents entre els Països Catalans. A Catalunya Nord, l'ultradretà Front Nacional s'ha consolidat i per tant, caldrà que la lluita contra el racisme i la xenofòbi continuï siguent exemplar".

La nota de premsa compta amb el suport de l'Assemblea de Joves Independentistes del Berguedà, l'Assemblea de Joves Independentistes de Cerdanyola, l'Assemblea de Joves Independentistes de Sants, Som Joves–Alt EmpordàJovent Mataroní, Joves per la Terra (Col·lectiu de l’Alt Maresme) i L’Espurna- l'Assemblea de Joves Independentistes de Badalona.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid