Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Per la Ruptura
Anna Gabriel: "tenim la millor estructura d’estat que pot tenir qualsevol país, i és la seva gent"

La diputada de la CUP en el ple d'investidura de Carles Puigdemont el va emplaçar a fer el procés "més plural i transversal" 

11/01/2016 Política

La CUP-CC  va donar els vots per facilitar la investidura de Carles Puigdemont com a "un gest de confiança perquè posin en marxa la construcció de la República. Però no més. Per això seran 8 vots a favor. Dues abstencions". Tot indicant que "És el reflex de la confiança i també, de la necessària diferència", segons la diputada de la formació, Anna Gabriel.

Amb aquests vots, Carles Puigdemont va obtenir la majoria absoluta per ser elegit com el 130è president de la Generalitat de Catalunya, amb un total de 70 dels 135 diputats.  Tot i així, Gabriel va remarcar que "no investim un president autonòmic, hem dit que investiríem un president que farà que anem a unes eleccions constituents amb el país més convençut que mai que la República és l’esperança".

En el seu discurs, la diputada va manifestar també que la CUP-CC es feia seva la declaració de ruptura del 9 de novembre passat. Va oferir la mà estesa "cap a la independència. Anem lents perquè anem lluny. Lluny també perquè nosaltres seguim anant als Països Catalans" i el puny tancat i feu vostre el puny tancat contra la injustícia i les desigualtat".

Un cop confirmada l'elecció, Puigdemont ha volgut fer un agraïment als diputats, als portaveus i grups, a Artur Mas, a la seva família, a la seva dona i als companys, a l'AMI, i ha conclòs: "Intentaré ser digne de les vostres expectatives i esperances, visca Catalunya lliure!". Just després, l'hemicicle va cantar Els Segadors, himne nacional de Catalunya, tot i que alguns diputats, com els de Ciutadants no ho van fer.

Valora
Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid