Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Per la Ruptura
Nou organitzacions polítiques subscriuen un manifest per la ruptura i l'obertura de processos constituents

Els signants defensen "el dret de tots els pobles a decidir el seu futur, de forma pacífica i democràtica, sense amenaces ni ingerències externes"

05/12/2015 Política

La CUP, ERC, Més per Mallorca, EH Bildu, BNG, Unidad del Pueblo, Andecha Astur, Izquierda Castellana i Puyalón de Cuchas han subscrit el manifest 'Els pobles tenim la paraula' on manifesten el seu objectiu comú "de ruptura amb el model d'Estat consagrat per la Constitució de 1978 en la lluita contra el centralisme i l'obertura de nous processos constituents".

El manifest remarca l'esgotament del marc jurídic-polític concretat en la Constitució espanyola de 1978, que "no va respondre a la voluntat dels pobles ni va recollir les ànsies de transformació social a la sortida del Franquisme, és avui un fet irrefutable, la qual cosa no pot sinó reafirmar-nos en el compromís que adquirim per la ruptura democràtica". Indicant que "Ahir com avui entenem que la veritable democràcia és aquella en la qual els pobles i les persones són lliures per construir un futur de justícia
".

També assenyala que "la política de vulneració de drets socials i de llibertats fonamentals", així com la "deriva autoritària d'un Estat incapaç d'assumir el dret de les nacions i pobles a organitzar-se lliurement fan impossible el pacte amb l'Estat i resta tota credibilitat a eventuals reformes".

Davant d'aquesta situació, les organitzacions signants han expressat el seu compromís a "Impulsar, en conseqüència, l'engegada o el desenvolupament de processos constituents populars, radicalment socials i democràtics en les nostres nacions; Col·laborar en l'objectiu comú que nostres ciutadanies respectives es dotin dels instruments i mecanismes necessaris perquè puguin decidir sobretot i veure respectades les seves decisions; Donar-nos suport mútuament davant els atacs que busquin impedir l'exercici d'aquest dret fonamental i, en general, l'avanç de cadascuna de les nostres nacions en el camí cap a la seva plena sobirania", així com "Defensar el dret de tots els pobles a decidir el seu futur, de forma pacífica i democràtica, sense amenaces ni ingerències externes".

 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid