Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Corrupció
La CUP Lloret de Mar denuncia l'ús mediàtic de les accions judicials

La CUP considera que aquesta informació, que és de caràcter públic i a l'abast de tothom, no requeria una instrumentalització mediàtica com la que s'ha donat

01/09/2015 Drets i Llibertats

La CUP Lloret de Mar ha qualificat de desproporcianada l'actuació e la Guàrdia Civil per retirar una documentació de l'Arxiu Municipal de l'any 2009 amb forta presència de mitjans de comunicació amb l'objectiu d'incidir en l'opinió pública.

Els membres de la Guàrdia Civil es van presentar a les dependències municipals a la recerca de documentació sobre un presumpte cas de corrupció urbanística que implica a l'empresa Teyco i a la formació CDC. Aquesta actuació ha estat ordenada pel jutge Joan Bosch Mitjavila emmarcat en l'anomenada "Operació Petrum 2" i ha consistit en la incautació de l'expedient mde contractació per les obres del Parc de Can Xardó de l'any 2009 i diversa documentació relativa.

Aquesta adjudicació es va realitzar amb un pressupost de 1.787.000 euros sobre l'empresa Teyco en un concurs públic on van participar 14 empreses en total.

La CUP considera que aquesta informació, que és de caràcter públic i a l'abast de tothom, no requeria una instrumentalització mediàtica com "la que hem vist, on tots els mitjans estatals han estat avisats prèviament, però no així el consistori, que se n'ha assabentat pels mitjans. Denunciem que amb un simple tràmit administratiu o un escrit de reclamació de l'expedient n'hi hauria hagut prou per rebre la documentació esmentada i que aquesta mediatització dóna a entendre la inculpació popular sense atendre la presumpció d'innocència."

Ara bé, també puntualitza que cal lluitar  la corrupció endèmica instaurada en les nostres institucions amb els mecanismes de transparència que sempre hem promulgat, contra un sistema corrupte que és inherent al sistema polític i institucional implantat al nostre territori des de la seva ocupació amb un model caduc i reaccionari.

Alhora denunciem la mediatització de les intervencions i la desproporcionalitat de les actuacions, així com la utilització mediàtica de la Guàrdia Civil en l'afer com un símptoma més de la ingerència dels estaments estatals en el procés d'alliberament nacional que vivim.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid