Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Emergència humanitària
La CUP fa una crida a implicar-se en l'acollida i l'acompanyament de migrades i refugiades

Avui en roda de premsa, la formació donarà a conèixer el seu posicionament, així com les propostes que traslladarà amb caràcter immediat allà on tenen incidència institucional.

03/09/2015 Drets i Llibertats

La CUP ha fet una crida a tots els Ajuntaments, organitzacions socials i polítiques de la nostra nació a implicar-se en l'acollida i l'acompanyament de migrades i refugiades, com a valor humà bàsic sobre el qual s'haurà de conformar el nou país: l'internacionalisme, la solidaritat, la tendresa entre pobles i la no participació en conflictes bèl·lics.

A més a més,  la formació per donar a conèixer el seu posicionament sobre a situació d'emergència humanitària de les migrants i refugiades atrapades a les fronteres europees, ha convocat una roda de premsa, a les 18h al seu local nacional (c/Casp 180 de Barcelona). L'acte comptarà amb la intervenció de la candidata de la CUP-CC Anna Gabriel i de diverses regidores de la CUP, com ara Míriam Ferràndiz (Sabadell) i Anna Alsina (Berga). Txell Bragulat (SodePau) farà una introducció a la situació.

La CUP considera clau, abans de res, exposar que no alimentaran "les distincions/ no distingim entre migrades i refugiades", ja que considerem el dret a migrar per motius econòmics, socials, de repressió política, sexual, de gènere o fugint d'una guerra, com és el cas, com un dret fonamental que ha de ser garantit.

Pel que fa a la situació actual, la formació denuncia l'estat espanyol, un dels principals exportadors mundials d'armament, està contravenint els tractats i convenis internacionals en matèria de refugiats als quals està adherit, negant-se a augmentar les quotes d'atorgació de l'asil polític, tal i com li exigeixen entitats i organitzacions pels Drets Humans.

Considera que la Generalitat de Catalunya, així com els diferents òrgans de govern dels territoris dels Països Catalans, han d'abandonar immediatament la seva inacció, dotant de més recursos les entitats que treballen per l'acollida i l'acompanyament de les persones migrades. "Les institucions que permeten operar al nostre territori a empreses que, com Indra, col·laboren en la indústria armamentística, han d'implicar-se i assumir la seva responsabilitat en les consequències dels conflictes bèl·lics, començant per acollir les seves refugiades", ha remarcat la CUP.

Creació d'una Xarxa de Municipis d'Acollida

Sobre el plantejament de propostes, la formació ha recollit les demandes de les entitats i associacions que lluiten cada dia a peu de carrer els drets humans més elementals de les persones migrades, i ha agafat el testimoni dels Ajuntaments que s'han pronunciat. Així, la formació ha anunciat que fa extensives les propostes d'estudiar fòrmules tècniques per a l'acollida de refugiades allà on governa  i compta amb regidores i regidors, extenent la solidaritat i l'acció coordinada a tot el territori dels Països Catalans.

També ha proposat, sempre respectant el lideratge i autonomia de les entitats, la creació d'una Xarxa de Municipis d'Acollida que coordini les accions institucionals a nivell municipal i serveixi per compartir experiències a tall d'assessorament.

Valora
Rànquings
  1. El tancament d'escoles deixa sense feina centenars de docents substituts
  2. L'activista i cantant kurda Helin Bolek ha mort després de passar 288 dies en vaga de fam
  3. El comitè d'empresa de l'Hospital Santa Caterina denuncia que els treballadors han de reutilitzar mascaretes i bates d'un sol ús
  4. L'Agustí ha passat per l'hospital: "un vell resistent de les tortures a Via Laietana"
  5. "Activats per atendre totes les necessitats que aniran sorgint" (crisi Covid-19)
  6. El 'cervell' del govern espanyol és el responsable de la campanya 'Limpiando Badalona' de Xavier García Albiol
  7. Cassolada contra els militars espanyols a Iruñea
  8. Òmnium Cultural fa un vídeo irònic sobre les declaracions del general Villarroya i la seva relació amb el rei d'Espanya
  9. La CUP alerta de la possibilitat que l'Exèrcit espanyol no es retiri un cop decaigui el decret d'Estat d'alarma
  10. La comissionada de l’Agència de la Salut Pública de Barcelona va incitar al contacte social en plena pandèmia del COVID-19
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2020 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid