Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Emergència humanitària
La CUP fa una crida a implicar-se en l'acollida i l'acompanyament de migrades i refugiades

Avui en roda de premsa, la formació donarà a conèixer el seu posicionament, així com les propostes que traslladarà amb caràcter immediat allà on tenen incidència institucional.

03/09/2015 Drets i Llibertats

La CUP ha fet una crida a tots els Ajuntaments, organitzacions socials i polítiques de la nostra nació a implicar-se en l'acollida i l'acompanyament de migrades i refugiades, com a valor humà bàsic sobre el qual s'haurà de conformar el nou país: l'internacionalisme, la solidaritat, la tendresa entre pobles i la no participació en conflictes bèl·lics.

A més a més,  la formació per donar a conèixer el seu posicionament sobre a situació d'emergència humanitària de les migrants i refugiades atrapades a les fronteres europees, ha convocat una roda de premsa, a les 18h al seu local nacional (c/Casp 180 de Barcelona). L'acte comptarà amb la intervenció de la candidata de la CUP-CC Anna Gabriel i de diverses regidores de la CUP, com ara Míriam Ferràndiz (Sabadell) i Anna Alsina (Berga). Txell Bragulat (SodePau) farà una introducció a la situació.

La CUP considera clau, abans de res, exposar que no alimentaran "les distincions/ no distingim entre migrades i refugiades", ja que considerem el dret a migrar per motius econòmics, socials, de repressió política, sexual, de gènere o fugint d'una guerra, com és el cas, com un dret fonamental que ha de ser garantit.

Pel que fa a la situació actual, la formació denuncia l'estat espanyol, un dels principals exportadors mundials d'armament, està contravenint els tractats i convenis internacionals en matèria de refugiats als quals està adherit, negant-se a augmentar les quotes d'atorgació de l'asil polític, tal i com li exigeixen entitats i organitzacions pels Drets Humans.

Considera que la Generalitat de Catalunya, així com els diferents òrgans de govern dels territoris dels Països Catalans, han d'abandonar immediatament la seva inacció, dotant de més recursos les entitats que treballen per l'acollida i l'acompanyament de les persones migrades. "Les institucions que permeten operar al nostre territori a empreses que, com Indra, col·laboren en la indústria armamentística, han d'implicar-se i assumir la seva responsabilitat en les consequències dels conflictes bèl·lics, començant per acollir les seves refugiades", ha remarcat la CUP.

Creació d'una Xarxa de Municipis d'Acollida

Sobre el plantejament de propostes, la formació ha recollit les demandes de les entitats i associacions que lluiten cada dia a peu de carrer els drets humans més elementals de les persones migrades, i ha agafat el testimoni dels Ajuntaments que s'han pronunciat. Així, la formació ha anunciat que fa extensives les propostes d'estudiar fòrmules tècniques per a l'acollida de refugiades allà on governa  i compta amb regidores i regidors, extenent la solidaritat i l'acció coordinada a tot el territori dels Països Catalans.

També ha proposat, sempre respectant el lideratge i autonomia de les entitats, la creació d'una Xarxa de Municipis d'Acollida que coordini les accions institucionals a nivell municipal i serveixi per compartir experiències a tall d'assessorament.

Valora
Rànquings
  1. Dos "anti-wokes" de Reus "fan memòria" del seu pas per un casal de l'esquerra independentista
  2. Manifestació a Palma contra la massificació turística
  3. Manifest llegit a Plama al final de la manifestació sota el lema "Mallorca no es ven"
  4. «Buuuaaaaaah! Jo volia el meu...»
  5. Manifestació a Sant Just Desvern contra el Pla de la Bonaigua
  6. Poble Lliure exigeix responsabilitats a la CUP davant dels mals resultat electorals
  7. La CUP comença una ronda amb moviments socials per analitzar conjuntament la situació del país i compartir propostes i reptes
  8. Comença el judici a les 7 feministes encausades per la vaga del 8M del 2018
  9. Més de 170 organitzacions ciutadanes de tot l’estat espanyol presenten un manifest per denunciar la creixent militarització a la UE i la instauració d’un discurs bel·licista.
  10. Comença l'evacuació de turistes a Nova Caledònia mentre els independentistes protesten
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid