Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
27S
La CUP-CC enceta la campanya a Banyoles amb un "mapping" i la penjada de l'estelada a l'Ajuntament

L’acció s’ha fet després de l’acte polític i el sopar popular

11/09/2015 Política
Aquesta passada mitjanit, la candidatura CUP-Crida Constituent ha engegat la campanya electoral per al 27-S amb un mapping a l’Ajuntament de Banyoles. A les dotze de la nit, s’ha projectat el logotip i lema de la campanya, “Governem-nos”, sobre la façana del consistori. Al mateix temps, s’ha penjat una estelada al balcó de l’edifici, tal com reclamava la CUP de Banyoles en un dels darrers plens municipals.

Amb aquesta acció, la candidatura ha volgut escenificar que la ruptura que suposa el procés sobiranista al Principat comença als municipis i amb actes de desobediència.

Acte polític i sopar popular a la plaça del Teatre

Aquest inici de campanya ha estat precedit per un acte polític i el sopar popular, que tancaven els actes previs a l’Onze de Setembre organitzats pels col·lectius de l’Esquerra Independentista del Pla de l’Estany.

En l’acte polític han intervingut Elisabet Punset i Mònica Alonso, números 4 i 10, respectivament, de la CUP-Crida Constituent per Girona. Alonso ha explicat l’aposta política de l’Esquerra Independentista en general i de la CUP-CC com a candidatura.

Des de la CUP es manté que cal desobeir les imposicions legals i polítiques de l’Estat espanyol i encetar, després de les eleccions, un procés constituent amb la màxima participació popular. Alonso ha recalcat que “el camí cap a la independència dels Països Catalans passa pel procés de vertebració i organització de les classes populars”, per la construcció del socialisme i per la lluita contra el patriarcat. Ha acabat el discurs amb una reivindicació de la política de base, de la tradició cooperativista i del moviment veïnal dels Països Catalans.

Per la seva banda, Elisabet Punset ha començat recordant la llarga tradició de l’Esquerra Independentista al Pla de l’Estany, que arrenca als anys vuitanta i que va patir sensiblement la repressió de l’Operació Garzón el 1992. La candidata ha fet èmfasi en el moment històric que viu Catalunya, que “camina cap a la seva redefinició nacional, social i política”. Ha desgranat, tot seguit, alguns punts del programa de la CUP-CC, com ara els plans de xoc en matèria d’ocupació, habitatge i pobresa energètica, i ha plantejat l’impagament del deute com a mesura necessària per solucionar les emergències socials. Finalment, ha reblat que “només tindrem un país millor si tenim un país realment lliure”.

Després de l’acte s’ha fet el sopar popular, al qual ha assistit una seixantena de persones. En acabat del sopar hi ha hagut l’actuació d’Eduard Mas i Vic Moliner, que han ofert un recital de cançons populars i reivindicatives de diversos països.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid