Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Municipals 2015
Presentació del programa electoral d’Independents per Salt-CUP
15/05/2015 Política

Aquest dijous a les 8 del vespre IPS -CUP presentava el programa electoral al Passeig ciutat de Girona de Salt. Ha estat un acte de carrer obert al debat i a les preguntes de la gent. Les cinc primeres persones de la llista han anat exposant els punts d’un programa que dibuixa un canvi de model per Salt respecte dels partits que han governat sempre a l’Ajuntament. Un nou model presentat com un projecte col·lectiu ja que sobretot persegueix un poble més actiu i protagonista del seu propi desenvolupament.

Els punts d’aquest programa estan englobats en els eixos de participació, ciutadania, territori i poble compromès, amb unes línies destinades a:

- Prioritzar la cultura popular, el teixit associatiu i tot allò que suposi l’autoorganització i la participació de la gent: les entitats, l’Ateneu Popular de la Coma Cros, les AAVV, AMPEs, espais comunitaris de proximitat, etc.
- Afrontar les situacions d’exclusió, de pobresa i sobretot els casos més greus en matèria d’habitatge, d’alimentació i energia. Posar com a prioritàries i estratègiques les polítiques destinades a remuntar la falta d’expectatives socials i laborals. Fer de Salt una ciutat educadora en tots els àmbits. Incentivar projectes cooperatius i una acció social coordinada que respongui a un projecte de poble, d’un sol poble, i de manera transversal.
- Un model de desenvolupament que no busqui ser més sinó viure millor els que ja hi són. Deixar ja l’obsessió de creixement urbanístic cap al sud del municipi i centrar els esforços en la millora dels barris, de la mobilitat, l’espai públic i l’entorn natural.
- Fer de Salt un poble compromès amb la realitat social i nacional de la qual forma part i no una simple gestoria. IPS-CUP vol una alcaldia i un ajuntament compromesos amb l’actual procés cap a la independència.
A part de les grans línies i propostes d’aquest projecte, IPS-CUP considera molt important el com fer-ho. Defuig considerar-se millors que les altres opcions, simplement garanteix iniciar un camí diferent de l’actual. No concep la participació a les institucions com una carrera personal o un modus vivendi. Per això signa un codi on, entre altres mesures, estableix una limitació de sou i mandats i la no compaginació de càrrecs. I per acabar planteja que l’alternativa que vol construir no s’acaba amb la feina a l’ajuntament sinó també posant-la en pràctica a nivell de base, de carrer.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid