Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Poesia
Granollers aplega una nova edició de "Versos Lliures"

El cicle de poesia exponencial que organitza l'Esquerda de Granollers, des de l’any 2009.

23/03/2015 Cultura

Durant els propers mesos tindrà lloc la sisena edició del cicle i, com sempre, Versos Lliures continuarà apostant per donar lloc a grans veus que es fan presents en espais petits i que ofereixen al públic grans vetllades col·lectives. Versos Lliures torna, i ho fa amb més força que mai, amb l'energia d'un tret ple d'intencions i ressons increïbles, amb la precisió dels versos que fereixen i deixen petja. 

El primer recital d'aquest 2015 serà el proper 28 de març, amb Jaume C. Pons Alorda, que presentarà el llibre Fulles d'Herba (Edicions de 1984, 2014) de Walt Whitman. Si Walt Whitman va trigar 37 anys a bastir-lo, 4 anys ha trigat Jaume C. Pons Alorda a traduir-lo i a dir-lo en veu alta, transformant les lletres en pura emoció, a Granollers. Alorda dirà, parlarà, s'apassionarà i recitarà allò que Whitman va deixar escrit.

"Walt Whitman és el poeta del jo i del col·lectiu, de la terra i de la mar, dels oficis i de les llibertats, de la democràcia i de la guerra, de la natura i de la civilització, d’allò sublim i d’allò banal, de l’ànima i del sexe. Gràcies al seu llibre màxim, Fulles d’herba (1855-1892), Whitman ha esdevingut un esglaó imprescindible de la poesia universal, un creador únic i incommensurable capaç de condensar l’energia de tot el cosmos a través d’una sèrie de cants exaltats que varen saber atrapar l’essència extraordinària de la vida.” Extret d'Edicions de 1984.

Cicle de poesia exponencial

Des de l'inici, el cicle ha apostat perquè Granollers tingui una programació de recitals de qualitat i en un ambient acollidor. Després d'aquests anys, Versos Lliures forma part delpaisatge cultural de la ciutat i del mapa literari dels Països Catalans. 

Mostrant les millors veus de la poesia actual, tant de la nostra comarca com dels Països Catalans, Versos Lliures és l'essència del fet poètic viscut en comunitat.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid