Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Homenatge
El Teatre Principal d’Alcoi aplega l'homenatge a Giné i Ovidi

Ambdós amb la necessitat urgent de promoure la creació en llur llengua compartida davant l'imposició de les llengües d'estat i l'omnipresència de l'anglés.

12/03/2015 Cultura

Les associacions nord-catalanes Adiu Ça Va i el Col·lectiu Joan Pau Giné de músics en català s'han comboiat amb el Col·lectiu Ovidi Montllor de músics i cantants en valencià per a fer efectiu l'agermanament entre els artistes dels dos països, València i la Catalunya del Nord, ambdós amb la necessitat urgent de promoure la creació en llur llengua compartida davant l'imposició de les llengües d'estat i l'omnipresència de l'anglés.

Per això, després que l'any passat editaren el llibre-disc quàdruple Canten Giné amb noranta-dos versions de les cançons del Joan Pau (mort en accident de trànsit l'any 93) a càrrec de sengles grups i solistes de tots els Països Catalans —algueresos, andorrans, catalans, franjolins, illencs, valencians i àdhuc occitans–, el COM ha fet seua la proposta dels col·lectius homòlegs de l'altre vessant dels Pirineus de baixar fins al migjorn valencià per a fer la presentació oficial de la publicació en homenatge pòstum al celebrat cantant rossellonés.

Això tindrà lloc este dissabte, 14 de març del 2015, a les 8 de la vesprada en el Teatre Principal d'Alcoi. Que hagen triat el poble d'Ovidi Montllor i no cap altre per a celebrar-ho és un altre al·licient: no debades, com enguany fa vint anys del traspàs de l'enyorat «cantactor» alcoià que dóna nom i cognom al Col·lectiu de Músics del País Valencià, l'acte tindrà forma de recital de cançons de Giné i d'Ovidi, represes pels paisans d'un i de l'altre; d'«una llesqueta» i de «la terreta», com deia Ovidi en la seua "Cançó del cansat".
De tot el personal que ha participat en l'edició del Canten Giné —entre els quals noms coneguts com els d'Andreu Valor, Carles Dénia, El Diluvi, Hugo Mas, La Caixa de Gel o Smoking Soul's–, hi actuaran en representació local VerdCel, Owix (amb Manolo Miralles), Lluís Vicent, Gent del Desert, Clara Andrés, Bertomeu i Atzukak. De l'altre costat de la Serra de l'Albera vindran el grup de reggae Ghetto Studio (de Banyuls de la Marenda), el cantant del duo Llamp Te Frigui, Franck Sala (Cornellà de la Ribera) i, el més veterà, el cantautor i vinyater Pere Figueres (Pontellà, 1950), tots de la comarca del Rosselló.
Rossellonesos o valencians, dissabte tornaran a sonar en viu cançons d'Ovidi Montllor com "Montserrat" o "Perquè vull"; i, de Joan Pau Giné, "Adiu, ça va?" o "L'allioli", ara amb accent valencià, ara en català septentrional, ja que cada un dels intèrprets farà seua no només l'adaptació de Giné que hagen publicat en els discs, sinó la peça d'Ovidi que hagen triat per a arredonir el tuacte.
Les entrades ja estan a la venda en Instant Ticket al mateix preu que en el finestró del Principal, dos hores abans del concert: deu euros. Veniu nombrosos!
Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid