Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
SANITAT
Critiquen des del Parlament el projecte CIMS

La CUP ha alertat dels perills  del projecte CIMS (l’aliança estratègica entre l’Institut Català de la Salut Girona del Trueta i l’Institut d’Assistència Sanitària del Santa Caterina de Salt) en una roda de premsa al Parlament de Catalunya.

20/02/2015 Salut
Anna Alcalà, auxiliar d’infermeria de la secció sindical d’USOC de l'Hospital Santa Caterina i col·laboradora de la CUP, ha denunciat aquest migdia el projecte CIMS (l’aliança estratègica entre l’Institut Català de la Salut Girona del Trueta i l’Institut d’Assistència Sanitària del Santa Caterina) en una roda de premsa al Parlament de Catalunya. Segons la CUP, el projecte CIMS aporta opacitat i serveix per degradar i privatitzar la sanitat pública a Girona. Isabel Vallet, diputada de la formació, Clara Griera (de Lleida) i Xavier Milian (de Tarragona) han denunciat també d’altres projectes destinats a “esquarterar el sistema sanitari públic” arreu del país.

Malgrat que el projecte CIMS es presenta a si mateix com una forma “d’optimitzar recursos”, Alcalà ha explicat que en realitat aporta més “opacitat en la gestió sanitària” i que la gerència sovint ha refusat aclarir res sobre els plans de futur als treballadors. Ha recordat que els comitès d’empresa de l’Institut d’Assistència Sanitària (IAS) tampoc han rebut resposta ni sobre les licitacions compartides d’alguns serveis, com el de bugaderia, de transport de mostres o de seguretat; ni sobre el cost de l’actual gerent.

En realitat, ha declarat Anna Alcalà, aquest procés està generant una “decapitació de l’IAS” ja que en poques setmanes els seus càrrecs directius han estat substituïts per personal de l’ICS. Ara serà l’IAS, afirma, que “amb la seva autonomia de gestió s’encarregarà de repartir licitacions i externalitzar serveis, i qui s’encarregarà de pagar el dèficit del Trueta”. És en aquest sentit un exemple el servei d’al·lergologia, que fins ara oferia aquest darrer hospital. Al·legant que no es té capacitat per seguir oferint-lo, “el traspassen al Santa Caterina, i des d’allà l’externalitzen amb pretextos incomprensibles i absurds”. De moment, cal dir que aquesta externalització ha estat aturada gràcies a la pressió dels propis al·lergòlegs. En aquesta línia privatitzadora, la sindicalista gironina ha alertat del fet que l’any 2014 l’Institut de Diagnòstic per la Imatge (que està sota sospita permanent de privatització) absorbia el servei de radiodiagnòstic de l’IAS. Una subrogació feta “de pressa, sense massa informació i per motius poc creïbles”.

Alcalà ha parlat també del mètode de treball LEAN, que actualment estan implementat els hospitals catalans. Originàriament inventat per l’empresa Toyota, imposa el treball per processos i descarta l’atenció integral del pacient, fet que “contradiu totalment allò que teòricament vol vendre el projecte CIMS, on el pacient seria el centre d’importància”. Amb el LEAN, ha afirmat, el pacient es “converteix en un producte que cal enllestir com més ràpid i més barat millor”.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid