Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
MEMÒRIA INDEPENDENTISTA
"In-inde-independència" és una creació de Marcel Casellas

Fa uns dies un article recordava que Casellas fou qui es va inventar el famós eslògan

17/02/2015 Memòria històrica

La setmana passada Ramon Felipó publicava a El Matí Digital un article on explicava que el músic Marcel Casellas fou qui es va inventar el famós crit "In, inde, independència!". El primer enregistrament conegut del popular eslògan és al fragment titulat Dansa de la Terra (minut 2:40 del vídeo) del disc Visca la Terra! (1985).


L'autor de la música de les dues cançons del senzill Visca la Terra! i de la lletra de la Cançó del Tinell és Marcel Casellas (la primera cançó del single, Països Catalans, té lletra d'Àlvar Valls) que també és autor de bona part del fragment Dansa de la Terra (i com s’ha dit de l’eslògan "In-inde-independència"). El que no es va publicar al disc (per recomanació de l’advocat Ignasi Doñate que és l’intèrpret de les dues cançons del senzill) és la gent cridant "pica ben fort, pica ben fort...Terra Lliure pica ben fort" però la melodia sense lletra i els altres eslògans (entre ells la famosa “creació” de Casellas) sí que es van posar finalment al single editat pels Comitès de Solidaritat amb els Patriotes Catalans amb la col·laboració del Moviment de Defensa de la Terra.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid