Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Els “especials" de la Guàrdia Urbana: un nou cos repressiu?

Escrit de Robert Surroca i Tallaferro publicat a la revista El Llamp al servei de la Nació catalana núm. 49 del maig de 1986, amb motiu de la militarització i intervenció en protestes polítiques del cos d'antiavalots de la Guàrdia Urbana de Barcelona

23/01/2015 El fil roig

Amb motiu de les manifestacions de protesta, provocades pel terrorisme d’Estat d’en Reagan contra Líbia, hem tingut la trista ocasió de presenciar un espectacle vergonyós: la policia municipal de Barcelona carregant a la Rambla, un cos repressiu més.

Tots els que vam veure la tirania franquista recordarem la conducta exemplar de la Guàrdia Urbana del cap i casal. Mai no van intervenir, directament, contra qualsevol mena d’activitat dels patriotes i demòcrates, ja fossin manifestacions, pintades, llençades d’octavetes, posades de banderes, etc. És més, en alguna acció en què havia coincidit la presència d’algun dels seus membres s’apartaven discretament amb una ostentosa actitud en què ells es posaven al marge,

Un no entén, i es pregunta, què ha motivat ara la creació d’aquesta unitat repressiva dels Harrelsons dins la Guàrdia Urbana. ¿Ha influït en aquest decisió el fet que l’actual cap de la policia municipal, en Julián Delgado, fos abans oficial de l’exèrcit espanyol? O bé l’actual Ajuntament, amb un tarannà que no s’adiu gens amb les persones que s’autoqualifiquen d’esquerres, volia tenir una mena de guàrdia pretoriana per estomacar els soferts ciutadans, quan la santa indignació els esvalota massa?

El lamentable de tot això és que la deterioració de la imatge de la Guàrdia Urbana de la nostra ciutat, degut a aquest cos repressiu, s’estendrà a tots els seus membres. I un no s’està de recomanar als homes que formen aquesta unitat d’”élite”, que per favor no embrutin un uniforme respectat i estimat per tots els barcelonins; i si persisteixen en la seva vocació de matalasser (segons sembla són voluntaris) el millor que poden fer, per no tacar aquest uniforme, és tenyir-lo. Jo els suggereixo dos colors: el marró i el verd.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid