Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
1935 Acció mortal contra un botxí a Vilapiscina

1935 Acció mortal contra un botxí a Vilapiscina

10/12/1935 Tal dia com avui
Federico Muñoz Contreras (Conca, 1880 - † Vilapicina 10 de gener de 1935) va ser botxí titular de l'Audiència de Barcelona. Va succeir a Rogelio Pérez, que va morir en una represàlia anarquista el 1924. Va executar la seva primera sentència amb José Vidor. Després de la reforma del Codi Penal de 1932 el seu treball queda en suspens durant dos anys, data en la qual es restableix la pena de mort per a casos de terrorisme.

El 10 de desembre de 1935 va rebre tres trets en un bar de Vilapicina, morint a l'acte. Es va detenir tres persones en relació al crim. Es va processar i condemnar en rebel·lia a Genís Urrea com a autor del crim, que va ser indultat l'any 1936. Avui dia es considera que Muñoz va ser assassinat per membres de la FAI en represàlia per l'execució d'Andrés Aranda uns mesos abans.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid