Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
25N
La CUP creu que el Pla de Polítiques de Gènere municipal a Reus és "paper mullat"
26/11/2014 Gènere
En motiu del Dia contra la Violència de Gènere, la CUP de Reus ha denunciat que el Pla de Polítiques de Gènere que vol aprovar l’Ajuntament de Reus és “paper mullat” i també que s’aprovarà en Junta de Govern Local, enlloc de passar pel Ple per evitar que amb el govern en minoria de CiU no el pugui aprovar.

La CUP va realitzar ahir una roda de premsa  a l’Ajuntament de Reus, coincidint amb el Dia contra la Violència de Gènere i la tramitació del Pla de Polítiques de Gènere 2014 – 2018 que vol aprovar el govern en minoria de CiU al Consistori.

Marta Llorens, portaveu de la candidatura de l’Esquerra Independentista, va explicar que la CUP ha estat la única formació que ha presentat esmenes al Pla de Polítiques de Gènere, ja que “a diferència d’altres partits considerem que és un tema cabdal en moments de crisi com els que estem patint les dones treballadores actualment”.

Llorens va explicar que el Pla -encarregat per l’Ajuntament a una empresa externa- més enllà de no tenir en compte en la diagnosi qüestions cabdals en polítiques de gènere, com ara aquells sectors concrets de les dones que tenen problemàtiques comunes (joves, dones grans, famílies monoparentals...) o problemàtiques específiques com la prostitució, tampoc té en compte qüestions estructurals en qualsevol Pla de polítiques públiques.

En aquest sentit, Llorens va denunciar que “aquest Pla no té en compte el pressupost necessari per portar a terme les diferents propostes de polítiques, no estableix un sistema clar i regulat d’avaluació de les polítiques ni tampoc calendaritza les accions a implementar tenint en compte les prioritats”. Per aquest motiu, Llorens considera que aquest Pla és “paper mullat”.

Per la seva banda, el regidor de la CUP David Vidal, va comentar que en la comissió informativa de divendres passat, va plantejar totes aquestes qüestions sense obtenir una resposta satisfactòria. Vidal ha denunciat que “enlloc de respondre a les nostres preguntes l’estratègia del govern en minoria de CiU passa per aprovar aquest Pla en Junta de Govern Local, ja que al Ple potser no es podria aprovar pel rebuig de la resta de partits després de les emenes presentades per la CUP”.

Per acabar, Vidal va denunciar un cop més la manca d’interès del govern de CiU –i també del PP- en les polítiques de drets socials, i especialment de la dona. Vidal va recordar la fusió del Consell Municipal de la Dona i el Consell Municipal d’Igualtat, el rebuig a les mocions presentades sobre publicitat sexista i diversitat sexual o l’aprovació de l’ordenança del civisme que “és un atac directe a la feminització de la pobresa”.

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid