Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Dret de conquesta
Inauguració a Madrid de l'estàtua d'un militar que va bombardejar Barcelona el 1714

El regidor de Cultura de l'Ajuntament de Barcelona, Jaume Ciurana, piulava a Twitter: "Madrid inaugura una escultura a Blas de Lezo que, entre més coses, va bombadar Barcelona durant el setge de 1714. En fi…". L'almirall va capitanejar els bombardejos contra Barcelona el 1713 i el 1714, per part de les tropes borbòniques on va ser ferit per una bala catalana que li va inutilitzar el braç per la resta de la seva vida.

16/11/2014 Política

Ahir, es va inaugurar l'estàtua de l'almirall Blas de Lezo a la plaça Colón de Madrid, on també oneja la gran bandera espanyola. L'almirall va capitanejar els bombardejos contra Barcelona el 1713 i el 1714, per part de les tropes borbòniques on va ser ferit per una bala catalana que li va inutilitzar el braç per la resta de la seva vida. A l'acte inaugural, hi han assistit el rei Joan Carles I, l'alcaldessa de Madrid, Ana Botella, l'almirall en cap de l'Estat Major de l'Armada, Jaime Muñoz-Delgado, i l'expresidenta autonòmica Esperanza Aguirre.

Botella va lloar en un discurs el monument a Blas de Lezo com un "triomf sobre els que pretenen imposar el silenci, o negar la contribució generosa i lleial de tots els pobles d'Espanya a la nostra història comuna", indicant a continuació  "sobre els que pretenen donar per caducada una gran nació com és Espanya, la continuïtat històrica estarà sempre garantida, precisament, per la fortalesa i riquesa que representa ser una i diversa".

El monument, que ha estat sufragat per subscripció popular, ha causat malestar a l'Ajuntament de Barcelona, perquè coincideix amb el Tricentenari dels fets del 1714. El tinent d'alcalde Jaume Ciurana ho va deixar patent en un pilada: "Madrid inaugura una escultura a Blas de Lezo que, entre més coses, va bombadar Barcelona durant el setge de 1714. En fi…". A Espanya valoren també aquest almirall perquè va derrotar la flota britànica a Cartagena de Indias.

Europapress recordava que l'última lesió important de Blas de Lezo va ser a Catalunya "Perdió un brazo al recibir un balazo enfrentandose a las tropas enemigas en Cataluña".

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid