Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Protesta
Ocupen la subdelegació de l'Estat a Girona per a reclamar la consulta

L'acció s'ha dut a terme per a denunciar la suspensió de la convocatòria de referèndum i reclamar-ne la celebració "tant sí com no"

08/10/2014 Política

Representants polítics i socials s'han tancat aquest dimecres al migdia a la subdelegació del govern espanyol a Girona per a reclamar l'aixecament de la suspensió de la convocatòria de consulta popular per al 9 de novembre. 

L'acció, convocada per la plataforma Xarxa Referèndum 9-N, ha comptat amb la participació de membres del Procés Constituent i càrrecs electes de la CUP, com el primer tinent d'alcalde de Celrà, Dani Cornellà, i els regidors de Girona i Santa Coloma de Farners, Jordi Navarro i Albert Teixidor.

Els activistes han entrat pacíficament a la subdelegació pels volts de les onze del matí i un cop dins han desplegat pancartes amb els lemes "9-N. Volem votar tant sí com no" i "Els catalans volen votar. Vencerem la prohibició espanyola", aquesta darrera en anglès. Tots ells han estat identificats per la policia.

Enmig de pressions dels agents de la Guàrdia Civil perquè els concentrats abandonessin el recinte, aquests s'hi han negat i han demanat reunir-se amb el subdelegat del govern espanyol a Girona, Juan Manuel Sánchez-Bustamante. El secretari de Sánchez-Bustamante s'ha desplaçat fins al lloc on estaven asseguts els activistes i els ha comunicat que el subdelegat no es trobava a les instal·lacions. A més, els ha advertit que serien desallotjats al cap de pocs minuts.

El desallotjament s'ha produït sense incidents després de traslladar un escrit al subdelegat on es denuncia "l'actitud antidemocràtica de les institucions espanyoles envers el poble català" i es reclama "la celebració de la consulta del 9-N tant sí com no, malgrat la seva suspensió per part del TC".

Agents de la Guàrdia Civil han obligat els activistes a sortir i els han acompanyat a la porta enmig de crits de "Volem votar!". Un cop fora, els concentrats han estat rebuts per la manifestació dels estudiants de la UdG que fan vaga de 48 hores en defensa del referèndum del 9 de novembre.

Galeria de fotos de la tancada

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid