Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
REPRESSIÓ
La Guardia Civil no sanciona els seus agents “robaestelades”

El passat mes d’agost uns guàrdies civils van robar una estelada a Vilobí d’Onyar i encara no han estat sancionats.

12/10/2014 Política

La matinada de l’últim diumenge d’agost dues persones van baixar d'un cotxe i van sostreure una de les banderes estelades que l'Ajuntament de Vilobí d'Onyar (Selva) havia hissat a l'entrada del poble. Els Mossos d'Esquadra van descobrir que el vehicle pertanyia a la Guàrdia Civil. El consistori va traslladar aquesta informació a un jutjat d'instrucció de Santa Coloma de Farners.


Un veí del poble va veure com a la matinada un cotxe amb tres o quatre persones es van aturar a la rotonda d’entrada de Vilobí d’Onyar. Al menys una d’elles va sortir del cotxe, va pujar i va arrencar l’estelada. Seguidament, va pujar al cotxe i van marxar ràpidament. El veí que ho va veure va apuntar la matrícula del cotxe i la va facilitar posteriorment a l’Ajuntament de la localitat.


Els fets van ser denunciats als Mossos d’Esquadra pel testimoni i pel consistori. El que va començar sent una investigació per furt sense gaire interès, va convertir-se de sobte en rellevant a l’introduir la matrícula en el programa informàtic dels Mossos que permet identificar el propietari de qualsevol vehicle. L’ordinador va revelar que es tractava d’una martícula “reservada”, i les investigacions fan concloure que el cotxe és propietat de la Guàrdia Civil, tot i que realitza els serveis sense signes identificatius.


En els darrers mesos s'han registrat nombroses subtraccions d’estelades que molts ajuntaments catalans havien instal·lat en espais públic. De fet, al novembre de 2012, el propi Ajuntament de Vilobí d'Onyar va denunciar que uns desconeguts havien causat desperfectes en un mosaic amb una estelada col·locada a l'entrada del municipi. Segons informacions difoses per TV3 “La Guàrdia Civil no decidirà quines mesures disciplinàries adopta contra l'agent que podria estar implicat en el robatori d'una estelada a Vilobí d'Onyar, a la Selva, a finals d'agost.”

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid