Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
#VagaDeTotes,
Jornada de lluita feminista: "Totes al carrer per lluitar pels nostres drets"

Entre altres descriminacions, en un context com l’actual, amb retallades i acomiadaments constants, les dones, per realitzar la mateixa feina estan cobrant un 19% menys, augmentant l’escletxa salarial de gènere.

21/10/2014 Gènere

Mitjançant un procés assambleari obert iniciat fa uns mesos, diverses organitzacions feministes van decidir convocar per demà una jornada de lluita feminista sota el lema #VagaDeTotes, perquè "ja en tenim prou de la precarietat, la invisibilitat i la discriminació".

En aquesta jornada de lluita, es proposa una vaga productiva, "sí, però sobretot una vaga que desbordi els clàssics patrons androcèntrics, que serveixi a totes les persones, treballadores i no treballadores, i a tots els treballs: productius, reproductius, domèstics, sexuals, formals o submergits. Una vaga de consum, una vaga de cures, una vaga de desobediència civil, en fi, una vaga de totes".

També remarquen, que per "voler convocar una vaga no ens manquen motius: lleis retrògrades com la de l’avorament o la de la reproducció assistida, que ens condemnen a la maternitat obligatòria heterosexual i ens neguen d’altres maternitats; la violència masclista que durant els primers mesos de 2014 ja ha assassinat 22 dones; retallades criminals de serveis públics i de benestar social que acabem amortint les dones tot incrementant les hores dedicades a la cura i atenció de persones; una repressió brutal que ens deté, empresona i mutila; l’exclusió sanitària o les lleis d’estrangeria que ens condemnen al treball submergit, al racisme i a les agressions xenòfobes; reformes laborals que aprofundeixen en la desigualtat laboral que ja de per sí enfrontem les dones".

Principals actes reivinvidicatius

7:30h - Aturem el món
12:00h - Vermut + sorpresa (Jardinets de Gràcia - Barcelona)
19:00h - Manifestació (Pl. Catalunya - Barcelona)

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid