Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Repressió
Dos joves acusats d’injúries a la corona espanyola seran jutjats a l’Audiència Nacional el proper 2 d’octubre

Els acusats poden ser condemnats a 6 mesos de presó si no paguen els 21.600 euros de fiança

23/09/2014 Política

Dos joves del maresme seran jutjats al proper 2 d’octubre a l’Audiència Nacional, Madrid, acusats d’injúries a la corona espanyola. Els dos acusats, Jordi Nogué i Guifré Peguera, poden ser condemnats a pagar 21.600 euros, als quals se sumen els 14.000 euros de fiança compartida que no van abonar al•legant “que no tenen feina i que són estudiants”. En cas que no paguessin, podrien ser condemnats a 6 mesos de presó.


Els fets van ocórrer el passat 11 de setembre del 2013 quan l’Esquerra Independentista del Maresme (COS, CUP i Arran) va organitzar una manifestació pels carrers de Mataró amb el lema “Independència per canviar-ho tot”. Va ser duran el transcurs d’aquesta manifestació quan uns joves van desplegar un llençol gegant amb la imatge de Joan Carles I i li van calar foc. Mentre es duia a terme l’acció, agents de paisà dels Mossos d’Esquadra ho van fotografiar i van identificar de manera “aleatòria” a dos joves. La fiscalia de l’Audiència Nacional va obrir diligències per delicte d’injúries a la corona espanyola.


Un dels acusats, Jordi Nogué, afirma no haver participat directament de l’acció. Guifré Peguera, en canvi, n’assumeix la participació, i ho entèn com a acte de “rebuig a la Corona espanyola i en la defensa d’una República Independent dels Països Catalans”.


Ara, República Catalana. Jordi i Guifré absolució.


“Ara, República Catalana” neix com a grup de suport als dos joves, entenent que, i tal i com s’esmenta al seu manifest, “el judici forma part de l’estratègia repressiva de l’Estat espanyol contra el referèndum del 9N i el procés independentista català” i afegeixen que es tracta d’un “judici polític, que pretén arraconar i criminalitzar l’independentisme d’esquerres i combatiu, per facilitar una sortida pactada entre les oligarquies”.


La plataforma, que compta amb un portal web, ofereix la possibilitat de donar suport a la campanya com a entitat o col·lectiu o bé a títol individual.

 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2020 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid