Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Retratar-se políticament a Barcelona un dilluns al vespre

Per Joana Gorina

03/06/2014 Joana Gorina
Joana Gorina Joana Gorina

El poble català ha donat mostres de maduresa i de bons reflexos polítics en les concentracions per la República Catalana Independent que s’han fet arreu del territori.

 Però a Barcelona la manca d’idees clares ha portat a cometre un error doble, a dos sectors dels que s’anomenen independentistes, sense merèixer gaire aquest nom.

Un error greu ha estat el de fer crides a la desmobilització, des de sectors pròxims a la sociovergència. I un altre error igual de greu ha estat la convocatòria a la plaça Catalunya, fent confondre la participació independentista amb la que feien els defensors de la República espanyola, quan l’objectiu immancable actual ha de ser l’acumulació de forces a favor de la ruptura que és representada per un objectiu possible que és la República Catalana Independent.

Aquests errors no són casuals: el procés independentista té dues pedres a la sabata. La sort és que, en les convocatòries d’aquest vespre, aquests dos agents polítics han quedat retratats: la cúpula de l’ANC s’ha ficat de peus a la galleda proclamant públicament “que l'ANC no convoca cap concentració ni mobilització a l'entorn de l'abdicació del rei d'Espanya i de la figura de la monarquia”. És potser perquè creu que una de les sortides que es desitgen, per al nou Estat català, pot ser la d’esdevenir un “Estat associat a Espanya” sota el nou monarca? Aquesta insensibilitat antimonàrquica no diu res de bo sobre els que han fet aquest comunicat que sembla redactat per la Conferència episcopal espanyola.

D’altra banda, la pressa que ha tingut la CUP Barcelona per a convocar a la plaça Catalunya demostra una ignorància política total i una manca de línia estratègica independentista alarmant, ja que ha abandonat el lloc on s’han de fer les concentracions polítiques i independentistes, la plaça Sant Jaume.

Que al final alguns grupets s’hagin desplaçat a la plaça Sant Jaume no corregeix l’error greu inicial de convocatòria, no distreu de l’espanyolisme latent de l’errada. El resultat ha estat la confusió. I haver abandonat la pressió massiva als centres de poder.

Els uns i els altres han quedat ben retratats !!

Joana Gorina
 


Valora
Rànquings
  1. Fem pinya -tothom, tothom i tothom- amb l'ANC !!
  2. Ha mort l'Encarna Jordan, veterana independentista
  3. Comunicat de la CACG en relació a la manifestació d'ahir a Lloret de Mar
  4. Esther Lucea: "...experimentem una mena de sensació profètica malastruga, com si els nostres germans del nord exercissin de viatgers del temps per advertir-nos de quin pot ser el futur de la llengua catalana"
  5. La CACG es manifesta a Lloret contra la presència dels Borbons i l'entrega dels premis Princesa de Girona
  6. La CACG crida a participar a la manifestació del dia 10 a Lloret de Mar des de l'indret on es reuniran els Borbons
  7. La CUP denuncia a Antifrau irregularitats de l’Hospital de Palamós
  8. 7 diputats de formacions independentistes de Còrcega, Polinèsia, Bretanya, Nova Caledònia i Euskal Herria al Parlament francès
  9. Escola de Formació Toni Villaescusa (1984-2024)
  10. “Sense independència Catalunya no té projecte de futur possible”
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid