Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Repressió
Quatre penedesencs imputats per organitzar el multireferèndum
26/06/2014 Drets i Llibertats
Denuncien en roda de premsa la imputació de Denuncien en roda de premsa la imputació de
El passat 17 de juny quatre persones del Penedès, que van participar activament en l’organització del Multireferèndum, van rebre l’avís per anar a cercar una citació judicial,  pel proper dia 9 de juliol i sota l'acusació de presumpte delicte electoral.

Com ja es va deixar clar en el seu moment, l’organització del Multireferèndum en cap cas pretenia influir en les eleccions al parlament europeu del passat 25 de maig i en tots els casos les taules del multireferèndum es van situar lluny dels col·legis electorals. Les persones imputades, dues a Vilafranca i dues a Sant Sadurní, van ser identificades pels mossos d’esquadra en el moment que estàvem a les taules i en cap cas ens van negar a retirar-les quan així es va demanar.

Amb la iniciativa del multireferèndum, els organitzadors volíem denunciar les limitacions democràtiques de l’actual sistema, en el qual les iniciatives populars no troben resposta en les institucions polítiques, de la mateixa manera entenem que el multireferèndum és un primer pas cap a l’autoorganització popular per tal d’exercir una democràcia directa, participativa i horitzontal. La resposta en forma de repressió ens demostra que l’actual sistema és molt poc democràtic i no està disposat a obrir-se a les iniciatives populars que vagin en la línia d’ampliar els espais de participació i de democràcia de base.

Les imputacions han estat possibles arran de la denúncia del Partit Popular

Remarquen que al Penedès les imputacions han estat possibles arran de la denúncia del Partit Popular a la Junta electoral que no fa res més que confirmar la manca de cultura democràtica d’aquesta formació, no només per les seves arrels franquistes sinó també perquè, com un dels partits garants del sistema de la transició, té por de qualsevol iniciativa popular que, des de baix, desbordi els marges de les estructures d’aquesta pseudodemocràcia que és l’estat espanyol. Entenem que aquesta denúncia respon a l’enèsim intent del Partit Popular d’impedir l’exercici de la llibertat d’expressió i de la participació democràtica.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid