Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Protesta ciutadana
La CUP d'Almàssera convoca una concentració al suïcidar-se un veí per la seua situació de precarietat
15/01/2014 Drets i Llibertats

La CUP d'Almàssera (Horta Nord) ha decidit realitzar una concentració de protesta sota el títol "No més suïcidis per les polítiques capitalistes!!" el proper dissabte, a les 12 h. del migdia davant de l'ajuntament del poble. La raó de la concentració és el suïcidi ocorregut a la localitat d'un veí per culpa de la seua precària situació econòmica.

Un de cada quatre veïns i veïnes en situació de pobresa

Un article de la companya de la CUP d'Almàssera, Rocío Godino destacava que:

"El 13 d’octubre L’Associació de veïns i veïnes d’Almàssera (AV Carraixet) va convocar una xerrada amb el nom de <Pobresa zero: l’impacte de la crisi en Almàssera> en la que varen participar com a ponents Vicent Ruix, rector del poble, Baltasar Bueno, jutge de pau, i Glòria Albert, coordinadora del Centre de Salut (...)

Vicent Ruix, Baltasar Bueno i Glòria Albert coincidiren en assenyalar l’augment de gent que demana atenció social a Almàssera, normalment ja davant una situació límit. Segons dades de la treballadora social, més d’un 25% de la població d’Almàssera, és a dir, 1 de cada 4 persones, és usuària d’algun tipus de recurs municipal. També és molt important mencionar la taxa anuals de suïcidis al nostre poble que, segons el jutge de pau, és de les més altes amb una mitjana de 4 a 6 persones a l’any”.

S’ha confirmat, segons la CUP que d’una manera tràgica tot el que la companya assenyalà en aquest article. La situació d’Almàssera és un exemple més del capitalisme que aprofita la seua crisi per a reestructurar-se, augmentant la seua acumulació per despossessió del poble treballador i de la xicoteta burgesia.

Els independentistes també han afirmat que "no ens volem oblidar del Ximo i de la tota la resta, víctimes de conseqüències d'aquesta “crisi” que s’emporta l’estabilitat de qui ha treballat per viure amb tranquil·litat, la confiança en el propi esforç i, fins i tot, el futur."

Per a la CUP "Hi ha responsables polítics i hi ha responsables que s’enriqueixen gràcies a les polítiques que posen en marxa. El responsable, en definitiva, és el sistema capitalista. Cal actuar i treballar perquè això no s’haja de repetir."

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid