Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
BRIGADA MÒBIL
Declaren 6 mossos acusats de lesions

Els 5 agents i el cap de l'operatiu han reconegut haver utilitzat la força contra els antimonàrquics durant l'última visita del príncep Felip de Borbó a Girona

28/01/2014 Drets i Llibertats

Avui han declarat els 5 agents i el cap de l'operatiu acusats de les lesions que van patir els antimonàrquics durant l'última visita dels prínceps a Girona  (26 de juny del 2013) en motiu de la celebració del Fòrum Impulsa. L'Advocat Benet Salellas ha informat  que els manifestants (convocats per la CUP i Arran) tenen informes mèdics que acrediten les lesions i que les imatges demostren que el dispositiu era clarament desproporcionat. Els antimonàrquics acusen els agents d'una falta de lesions i un dels agents ha denunciat un dels manifestants per atemptat contra l'autoritat. La visita de Felip de Borbó a Girona del dia 26 era la segona d'aquell més, ja que tres setmanes abans havia presidit un congrés sobre seguretat jurídica que també provocà concentracions de rebuig i dos ferits per les càrregues de la Brigada Mòbil dels Mossos d'Esquadra.

Demà, dimecres 29 de gener, el cap del dispositiu de seguretat dels mossos durant la visita de Felip de Borbó a Girona al Fòrum Impulsa de l'any anterior (juny  del 2012) també ha de comparèixer davant del jutge per identificar els agents que van participar en la càrrega policial d'aquell any. En un primer moment la denuncia fou arxivada perquè no es podia identificar els agents però a finals de l'any passat el cap del dispositiu fou  citat per demà per  la jutgessa que porta el cas. En aquesta causa també s'acusa un seguit de mossos de la Brigada Mòbil per lesions però la part acusadora no disposa dels números identificatius dels mossos que vol denunciar.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid