Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
#0RESPONSABLES
AVM3J: "Ja no estem sols, us tenim a vosaltres"

Els propers 20 i 21 de gener, l'Associació exposarà el cas al Parlament Europeu i demanarà que assumeixin responsapabilitats

04/01/2014 Drets i Llibertats
"Especialment emotius els 5min de silenci i respecte en record de les víctimes de l'accident del metro" "Especialment emotius els 5min de silenci i respecte en record de les víctimes de l'accident del metro" | Autor: @carlosbonastre

En la seva 88 concentració, l'Associació de víctimes del Metro del 3 de Juliol (AVM3J) va tornar a omplir ahir la plaça de la Verge de València per reivindicar que "gens ha canviat" amb el nou any, excepte que "ja no estem sols, us tenim a vosaltres".

Nombroses persones van acudir, com cada dia 3, per mostrar el seu suport a l'AVM3J per l'accident de la Línia 1 ocorregut el 3 de juliol de 2006, en el qual van morir 43 persones i altres 47 van resultar ferides.

La presidenta de l'Associació, Beatriz Garrote, va fer un balanç de l'any passat, i molt emocionada ha destacat la gran repercussió que ha pres l'accident i la reobertura del cas mitjançant la via judicial, interrompuda per crits de "Si es pot", "No esteu sols" i "Governo dimissió".

En el manifest llegit ahir després dels tradicionals 5 minuts de silenci, destaca que amb l'ajuda i suport dels assistents "potser estiguem cada dia més a prop que es compleixi el refrany i arribi aquesta vida nova, en la qual vegem complertes les nostres demandes i puguem, per fi, passar pàgina i continuar amb les nostres vides".

Porten els cas al Parlament Europeu

Garrote va explicar que l'AVM3J acudirà al Parlament Europeu els propers 20 i 21 de gener perquè s'assumeixin responsabilitats polítiques de l'accident.

Les peticions que volen presentar, són reflex de les reivindicacions que estan defensant des de fa més de 7 anys, i es fonamenten principalment en sol·licitar que la Comissió de Peticions del Parlament Europeu analitze si tant FGV com la Generalitat Valenciana van incomplir normativa relativa a la seguretat general del sistema de seguretat instal·lat en la xarxa de Metrovalencia.

A més, volen que la Comissió de Peticions investigue la vulneració dels drets reconeguts en la Carta de Drets Fonamentals per part de les autoritats públiques valencianes en censurar i manipular la informació que RTVV va oferir sobre l'accident i que el

Parlament sol·licite a la Comissió que s'incloguen els transports locals en les normatives sobre seguretat dels ferrocarrils comunitaris, ja que creuen que aquesta mesura és fonamental per a dotar de major seguretat i eines jurídiques els ciutadans de la UE.


Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid