Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Juvenil
Absolt un militant gironí d'Arran acusat de fer pintades

El noi va declarar que va ser perseguit per dos agents de paisà que el van retenir i interrogar

25/09/2013 Drets i Llibertats

El jutge ha absolt un militant gironí d'Arran que estava acusat de fer pintades. El judici per deslluïment de béns mobles i immobles que va tenir lloc ahir als Jutjats de Girona va acabar amb sentència absolutòria per manca de proves.

Dos agents dels Mossos d'Esquadra van testificar en contra del jove acusant-lo d'haver realitzat pintades una nit a Girona i assegurant que ell mateix va confessar ser l'autor de les pintades. A més, van declarar que en veure la policia va fugir i va llençar l'esprai que portava al riu.

De la seva banda, el noi va declarar que ell en cap cas havia sortit a pintar aquella nit i que només portava una llauna de cervesa. El jove va explicar que va veure dos homes corpulents que el seguien però que no anaven identificats com a policies. Segons va dir, els agents de paisà es van identificar com a tals quan el van agafar i el van retenir i interrogar.

L'advocat defensor Benet Salellas va posar de manifest que no hi havia proves per acusar el jove i va preguntar directament als mossos si tenien constància i proves que aquelles pintades s'havien produït aquella nit i per part de l'acusat. Davant l'absència de proves, el ministeri fiscal va decidir dictar sentència absolutòria.

De la seva banda, Alerta Solidària considera que molts militants són criminalitzats "pel simple fet de militar en organitzacions de l'Esquerra Independentista". En aquest sentit, ha denunciat "el control polític i policial" que pateixen els militants tal com demostra, assenyala, "la manera com rebem les persecucions, sense ser casual".

 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid