Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Pensament
"No tots els mals vénen d'Almansa", segon llibre de Toni Rico

Ja aparegut el nou llibre de l'historiador de Novelda i membre de la  CUP de Girona Toni Rico, amb el títol No tots els mals vénen d'Almansa. Una revisió crítica de la construcció dels Països Catalans, pubicat per Edicions El Jonc

05/09/2013 Cultura
"No tots els mals vénen d'Almansa", segon llibre de Toni Rico "No tots els mals vénen d'Almansa", segon llibre de Toni Rico

Es tracta del segon llibre de Rico, després de la Història de Novelda. El passat d'un poble, sobre la història de la seva ciutat natal.

El llibre conté un pròleg del professor de Ciències Polítiques Jordi Muñoz. I està escrit amb la intenció d'aclarir, conceptes com territorialitat, nació, ritmes, subjecte polític, confederació i federalisme,  que "estan a l’ordre del dia en el discurs independentista tradicional i nouvingut", termes i conceptes que han esdevingut molt habituals amb l'augment de la consciència independentista.

En aquest sentit, l’autor del llibre pretén analitzar l’evolució històrica de la idea dels Països Catalans, els elements que ens porten a afirmar que són una sola o diverses nacions i la viabilitat de crear un mateix projecte polític des de la diversitat, l’heterogeneïtat i el realisme que els tempos polítics dels diferents territoris marquen.

No tots els mals vénen d’Almansa pretén mantenir viu el debat sobre els Països Catalans i difondre'n la idea de la Nació, des d’una visió oberta i crítica, i oferir eines als defensors del projecte independentista i del marc Nacional de Països Catalans en ple procés d'hegemonia de l'independentisme entre la societat catalana.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2019 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid