Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Català a l'escola
Més d'un miler de signatures en suport al model educatiu d'una escola d'Artà

La setmana passada, els pares d'un alumne denunciaren davant la conselleria d'Educació, assessorats per l'entitat ultraespanyolista Círculo Balear, que al seu fill no se li garantia l'escolarització en castellà.

26/03/2013 Llengua

Més d'un miler de persones han signat una carta oberta al conseller, Rafel Bosch per defensar el model educatiu que el CEIP Na Caragol d'Artà que du a la pràctica des de fa 25 anys. L'escrit assenyala que "el català a l’escola no divideix, sinó que justament fa tot el contrari: gestiona tota la diversitat lingüística que hi hi al nostre poble i fa compatibles les diferents identitats d’origen amb una identitat compartida, integrant en el nostre poble tots els que hi habitam, indiferentment de la nostra procedència”.

Aquest escrit, s'ha realitzat davant la denuncia dels pares d'un alumne a la conselleria d'Educació, assessorats per l'entitat ultraespanyolista Círculo Balear, que al seu fill no se li garantia l'escolarització en castellà.

Pares i mares del CEIP es plantegen engegar altres accions defensant el model educatiu i lingüístic del centre. Per exemple, fer camisetes defensant la llengua pròpia de les Balears. "La idea és que un dia a la setmana els estudiants i els pares la portem a l'escola", explicà una mare.

L'Ajuntament d'Artà també defensa el CEIP. El ple d'avui aprovarà una moció on es "fa constar el total i absolut suport del Consistori al CEIP Na Caragol per la seva tasca, continuada durant molts d'anys, en defensa de la cultura i la llengua pròpia, pel seu respecte a altres llengües i cultures, pel seu compromís inequívoc amb l'educació sense discriminacions i al costat dels sectors més necessitats". El text de la proposta rebutja també "el tractament que el diari El Mundo ha dispensat al seu equip directiu. Un tractament injuriós i calumniós que han hagut de suportar uns professionals de l'educació per haver fet complir el projecte lingüístic del centre, aprovat al seu dia pel Claustre i el Consell Escolar".

Segons informa el Diari de Balears, La conselleria d'Educació, per la seva banda, confirmà ahir que uns pares havien cursat una denúncia i que s'havia obert un expedient informatiu. Un inspector emetrà ara un informe desmentint o confirmant els fets. Cal recordar que el CEIP Ponent d'Inca ja va patir una campanya de desprestigi molt similar a la que ara es duu a terme contra Na Caragol.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid