Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
L’Ensenyament Concertat té motius suficients per donar suport a la Vaga

La Junta de Personal Docent, formada pels sindicats de l’ensenyament públic (STEI, FETE-UGT, CCOO i ANPE) ha convocat vaga per als dies 13 i 20 de març, com a protesta pels retalls soferts pels treballadors del sector i l’empitjorament de les seves condicions retributives.

Al sector concertat no hi ha un organisme paral·lel a la Junta de Personal, i la unitat sindical es fa molt difícil amb dos sindicats que, havent legalitzat una associació amb les patronals, no es mostren predisposats a secundar cap convocatòria de vaga.

Aquesta vaga pot ser molt ben entesa pel professorat de l’ensenyament concertat (tot i no estar convocada pels motius esmentats), ja que tota la legislació perniciosa aplicada en contra del sector de l’ensenyament públic és d’aplicació, en bona part, al professorat de l’ensenyament concertat: la suspensió de l’acord d’analogia de l’any 2008; el retall del 5% salarial del govern anterior, el juny de 2010; les restriccions salarials per malaltia, del govern present; la supressió de la paga extra de Nadal 2012; les possibles conseqüències derivades de la implantació de l’avantprojecte de la LOMQE, tant qüestions relacionades amb la llengua pròpia, com el fet que el finançament dels centres i dels salaris dels seus treballadors es pugui derivar dels rànquings resultants de les proves d’avaluació estatals.

Cal dir que el col·lectiu concertat, com a treballadors d’una empresa privada, ens veiem afectats endemés per una reforma laboral (inconstitucional). Aquest fet ens deixa en inferioritat davant la negociació col·lectiva i, per tant, pot provocar una progressiva pèrdua dels drets laborals, els mateixos que hem necessitat tants d’anys per assolir. No podem restar immòbils, sense fer res, mentre el Govern els aniquila.

Per aquest motiu, i consultada l’assemblea de persones delegades de l’ensenyament concertat celebrada a finals de febrer, l’STEI va decidir participar a la manifestació de dimecres que ve.

Dia 20 de març hem de sortir al carrer i fer sentir la nostra veu. No hi podem faltar.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid