Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Carta a l'ANC

Benvolguts companys i companyes de l’ANC,

No he entès per què no heu donat suport a la declaració de sobirania presentada al Parlament de Catalunya per la CUP-Alternativa d’Esquerres. Tampoc no he entès per què no heu enviat correus electrònics als diputats i diputades d’ERC, CiU i ICV- EUiA demanant suport a la proposta que presentava la CUP-Alternativa d’Esquerres.

No he entès per què si de forma transversal treballeu el “primer la independència i després ja veurem”, ara heu prioritzat el “ja veurem” -com és defensar i promoure els principis fundacionals de la Unió Europea, que en definitiva és una nova forma de sotmetre’ns, en aquest cas a l’Europa dels Mercats i del Capital- per davant de la “independència”.

Tampoc no he entès que en el vostre text fundacional parleu de la realitat dels Països Catalans i, en canvi, estigueu d’acord amb la declaració aprovada pel Parlament, on aquesta realitat no apareix ni tan sols en el preàmbul, abandonant d’aquesta manera bona part de la nació.

No he entès que l’Assemblea, l’artífex de la manifestació independentista més gran de la història, deixi el lideratge cap a la independència a Convergència i Unió. Quan Convergència no ha dit mai que fos independentista i Unió ja ha dit públicament que no ho és. I en canvi, heu rebutjat la proposta de la CUP on anima les catalanes i catalans a mantenir-se actius i mobilitzats per defensar el dret a decidir i ser protagonistes d’aquest procés.

I per últim, tampoc no he entès que rebutgéssiu la proposta d’un referèndum on el poble català pugui determinar lliurement i democràticament el seu futur col·lectiu i que insti el govern a fer un referèndum que s’hauria de celebrar al més aviat possible, en cap cas més enllà del 2014. I en canvi, sí que doneu suport a una declaració de sobirania que no concreta cap data sobre un referèndum i que diu que respectarà tots els marc legals. Quan tots i totes sabem que caldrà la desobediència civil i caldrà saltar-nos els marcs legals (Muriel Casas ja ho ha dit, i Oriol Junqueras ja ho ha deixat entreveure) per assolir la independència. I com ja s’ha dit, volem la independència perquè canviïn les coses i no perquè tot continuï igual.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid