Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
deslocalització
Reclamen a Solsona una sortida laboral pels treballadors de Tradema

Treballadors de Tradema a Jaén es van desplaçar fins a Solsona per donar suport a la protesta.

13/01/2013 Economia
Es preveu el 17 d?aquest mes Es preveu el 17 d?aquest mes

Més d'un miler de persones es van manifestar ahir a Solsona per reclamar una sortida laboral per als treballadors de la fàbrica dedicada a la fusta i per demanar que es reimpulsi el teixit industrial de la comarca, que veurà com l'atur augmentarà un 25% pel tancament de la planta. La marxa va sortir de la fàbrica sota el lema 'Defensem Tradema, defensem el territori' i va finalitzat a la Plaça Major.

Suport de la CUP

La CUP va dur a terme, aquesta setmana, una reunió amb els treballadors i les treballadores de Tableros TRADEMA SL (Solsona) per expressar el seu suport a les mobilitzacions que duen a terme en contra del tancament d’aquesta empresa per part de la multinacional SONEA, que es preveu el 17 d’aquest mes.

Segons la formació la decisió de tancament de l’empresa respon únicament a la voluntat de deslocalització de la multinacional que té la propietat de l’establiment. Per aquesta raó, la CUP demana que s’endeguin mesures urgents contra les deslocalitzacions: "Els Països Catalans no poden ser un territori de ningú, on s’implantin negocis volàtils que avui són aquí i demà desapareixen deixant un rastre de desocupació, evasió fiscal i destrucció del teixit social i econòmic", va explicar Albert Botran, portaveu de la formació.

En un altre ordre de coses, la CUP considera que l’administració ha d’impulsar mesures valentes i decidides per tal de que els treballadors i treballadores pugin mantenir els seus llocs de treball en règim de cogestió amb l’empresa i, si no ho acceptés, en règim d’autogestió dins les mateixes instal·lacions de l’actual empresa.

Tancament de l'empresa

El grup portuguès Sonae va comunicar a principis de desembre al comitè d'empresa el tancament de la planta de Tradema que amb 140 treballadors directes (i 160 de manera indirecta) era l'empresa més important de la comarca sota l'argument que era "la menys productiva del grup". Tradema ja havia aplicat tres ERO i a finals del 2012, segons explicaven des del comitè d'empresa, "l'activitat a la planta estava sota mínims". Amb tot, però, els treballadors van acusar la decisió a una "mala gestió per part de Tradema en l'àmbit de la inversió".

El desembre de 2012, l'empresa va emetre un comunicat on s'expressava la intenció de Tradema de concentrar la producció de taulers aglomerats a la planta que té a Linares (Jaén), "per contrarestar els resultats negatius que arrastra des del 2008 i que sumen 26 MEUR provocats per la caiguda de les vendes i també per les despeses d'explotació de la planta". Segons la companyia, la planta de Solsona generava el 24% de les vendes i el 41% de les pèrdues de l'empresa fins el mes d'octubre de 2012.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid