Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Combatent català
Presentació del llibre "Terra Lliure, punt de partida" a Olot

Dissabte passat es va fer un homenatge a Cisquet Serrat i al maquis a Falgars

30/01/2013 Política
Cartell dels actes en homentge al Combatent català Cartell dels actes en homentge al Combatent català

La CUP Garrotxa i Arran Garrotxa han organitzat diferents actes per commemorar el dia del Combatent català. Així el proper dissabte, a les 19h a l'ateneu central d'Olot, es presentarà el llibre "Terra Lliure, punt de partida. Una biografia autoritzada" a càrrec de Josep Musté militant històric de l'indpendentisme i coautor del llibre.

Dissabte passat es va fer una una caminada en record i homenatge als maquis. Especialment es va recordar la figura, bastant desconeguda, de Cisquet Serrat, jove militant comunista, nascut a Olot. Serrat va tenir un paper determinant en la creació de la branca juvenil del PSUC i en la resistència armada contra la dictadura i que fou afusellat al camp de la bota de Barcelona el febrer del 1946, però enguany també ha servit per recordar el pas de Quico Sabaté per la comarca, en el que fou el seu darrer viatge.

26 de gener dia del combatent català

El dia 26 de gener es commemora el dia del combatent català. En aquesta data coincideixen tres efemèrides, la victòria de les forces catalanes enfront l'exèrcit de Felip IV en la coneguda Batalla de Montjuïc de l'any 1641 durant la Guerra dels Segadors; l'entrada de les tropes feixistes a Barcelona l'any 1939; i l'ametrallament i assassinat del jove militant de Terra Lliure, Martí Marcó, l'any 1979, per part de la policia espanyola. Per aquests motius, des de l'independentisme, el 26 de gener, s'ha esdevingut la data per recordar i retre l'homenatge a tots els catalans i catalanes que han lluitat contra tota opressió nacional i social.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2020 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid