Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
25-N
Del "Jo vaig votar" de la Generalitat al "Jo vaig votar la CUP"

La CUP elabora un espot que reacciona a la campanya institucional que va impulsar la Generalitat i que la Junta Electoral va prohibir

10/11/2012 Política

La Generalitat de Catalunya es va gastar 271.000 euros en una campanya institucional que tenia per objectiu promoure la participació a les eleccions del 25-N. Uns vídeos i unes falques radiofòniques que el 31 d'octubre la Junta Electoral Central va ordenar retirar al·legant que responien a "una incentivació del vot no emparat per la legislació electoral".

Als espots, titulats "Jo vaig votar", hi apareixien una successió d'esdeveniments que la Generalitat considerava històrics i ho equiparava amb les eleccions del 25 de novembre. I hi feia sortir protagonistes dels esdeveniments que donaven testimoni d'haver estat o participat en els fets. Així, hi sortia la manifestació del 77, el referèndum de la Constitució del 78, el "Ja sóc aquí" de Terradelles, els Jocs Olímpics del 92, el concert de Lluís Llach al Camp Nou, l'entrada a la Unió Europea o la manifestació de l'11 de Setembre d'enguany.

En resposta a aquests espots, la CUP-Alternativa d'Esquerres ha elaborat un vídeo que reacciona als esdeveniments que la campanya institucional cataloga com a històrics per al poble català. En aquest sentit, amb les mateixes imatges que els institucionals, hi apareixen diferents testimonis que diuen "Jo no vaig votar la Constitució que ens encadenava al franquisme", "Jo vaig cridar Independència al concert de Llach al Camp Nou", Xavier Tolosana afirma "Jo vaig ser detingut, torturat i empresonat a les Olimpíades del 92", "No vaig acceptar mai el pactisme i la traïció del 'Ja sóc aquí'", "Jo vaig votar en contra de l'Europa dels estats, la guerra i el capital", "Jo vaig participar a les diferents diades dels Països Catalans". El vídeo acaba amb l'últim esdeveniment, el del 25-N: "Jo vaig votar la CUP".

Valora
Vídeos
Jo vaig votar (Generalitat)
Rànquings
  1. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. “Catalunya serà, CRISTIANA O NO, serà!”
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La ruptura inevitable: Espanya i Catalunya – autodeterminació en el complex segle XXI
  6. Fora fatxes del Fossar
  7. La República laica contra les ideologies de la desigualtat i el fanatisme embrutidor
  8. Els candidats de la CUP a comarques gironines proposen una transformació ferroviària de la mobilitat a la demarcació de Girona
  9. Sant Jordi era guerrer...
  10. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid